Sander Svendsen till Odense

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 månader sedan.

Hammarby är överens med danska Odense BK om en övergång för Sander Svendsen. Anfallaren, som varit utlånad till Odds BK i Norge under våren, ansluter i nästa vecka till sin nya klubb.

– Det känns skönt att allt är klart och jag ser fram emot att få spela i Odense, men det är också emotionellt eftersom Hammarby betytt mycket för mig, säger Sander.

 

Inför årets säsong lånades Sander Svendsen ut till norska Odds BK, och istället för att återvända till Hammarby drar han nu vidare till Odense BK i Danmark där förre Hammarbytränaren Jakob Michelsen är huvudcoach.

 

– Vår utgångspunkt har hela tiden varit Sander skulle komma tillbaka till oss efter utlåningen och köra vidare här, men så kom det här budet från Odense, och efter att ha vägt in vad Sander själv vill och den konkurrenssituation vi har i laget så tog vi beslut om att genomföra transfern. Vi vill tacka Sander så mycket för hans tid i Hammarby, och vi tror att han har alla möjligheter att utvecklas i Odense och få ut sin fulla potential, vilket kan komma att gagna även Hammarby i framtiden, säger Jesper Jansson.

 

Sander Svendsen kom till Hammarby sommaren 2017 och fick en fin start i grönvitt. 2018 blev ett tyngre år för Sander, och under vårsäsongen var han alltså utlånad till Odds BK där han varit ordinarie. Han kommer att fullfölja sitt lånekontrakt i Norge som sträcker sig veckan ut, och därefter går flyttlasset till Odense. Sanders tid i Hammarby blev därmed knappt tvåårig, inklusive utlåningsperioden. Totalt spelade han 29 matcher i Allsvenskan och gjorde sex mål.

 

– Det har gått väldigt fort på slutet efter en tids rykten, och det känns bra att det är klart och jag är övertygad om att Odense blir en bra klubb för mig. Jag har haft en fin dialog med Jakob Michelsen och precis som jag själv ser han mig som anfallare som ska spela centralt, säger Sander som skrivit på ett fyraårskontrakt, och fortsätter:

 

– Men det känns också vemodigt att lämna Hammarby, och det jag framför allt bär med mig i mitt hjärta är all den kärlek hela klubben består av, från alla fans med det stöd, kärlek och passion de ger, alla fina vänskaper jag vunnit både inom fotbollen och utanför, och all kärlek jag fått personligen från fansen och inom klubben. Min tid i Hammarby har varit som en bergochdalbana, men oavsett om jag har haft höga toppar eller djupa dalar så har det alltid varit samma kärlek och samma passion och stöd från alla, och det tycker jag symboliserar Hammarby bäst. Du räknas och är en del av gemenskapen oavsett om du har en bra period eller inte.

 

Varmt tack Sander och lycka till i Odense och i den fortsatta karriären!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS