toggle menu

Sara och Hannah lämnar Hammarby

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 2 månader sedan.

Inför nästa år står det klart att nya utmaningar väntar för Sara Eriksson och Hannah Kohl. Läs mer nedan.

 

Sportchef Johan Lager om besluten:
– Sara är en mycket lovande spelare och vi hade fina förhoppningar om ett bra år för henne och att 2023 skulle bli hennes år. 2022 blev dock tuffare konkurrensmässigt än vad vi förutsåg och vi ser en risk i att 2023 också blir tufft. Vi landade då i att det är bättre att släppa Sara och ge henne chansen till mer speltid och fortsätta utvecklas i någon annan klubb. Sara har gett allt på varje träning och bidragit till våra framgångar under 2022. Vi önskar henne ett stort lycka till!

 

– Hannah har fått kämpa mot Tamminen som har varit en av seriens bästa målvakter. En tuff konkurrens och precis som i Saras fall tror vi att Hannah behöver vara i en miljö som ökar hennes chanser till speltid. Vi tackar Hannah för det här året och önskar henne varmt lycka till i fortsättningen!

 

Sara Eriksson

 

Sara var ett av de nya ansiktena inför i år när hon lämnade moderklubben BP, som hon veckan innan hade varit med och fört upp i OBOS Damallsvenskan. Debuten i högsta serien skedde i bortapremiären mot BK Häcken i andra omgången och totalt blev det 14 tävlingsframträdanden i Hammarbytröjan. Eriksson signade ett kontrakt över 2023, men är alltså överens med klubben om att avbryta detta för att ta karriären vidare på annat håll.

 

Foto: Anders Nyberg

 

– Bajen är en fantastisk klubb och det har varit lärorikt att spela och träna med alla extremt duktiga spelare. Jag är övertygad om att Hammarby kommer fortsätta sin resa uppåt. Jag vill tacka klubben för det senaste året och ett extra stort tack till alla grymma supportrar!, säger Sara.

 

Hannah Kohl

 

Hannah anslöt inför årets säsong från då uppflyttade Umeå IK. Efter vårens stenhårda konkurrenssituation, när Kathrine Larsen var inne och stöttade upp på målvaktspositionen, skedde karriärens allsvenska debut i förlustmötet borta mot Kristianstad i september. Någon mer grönvit tävlingsmatch utöver den och cupsegern med 11-0 mot Bollstanäs blev det dock inte.

 

Foto: Anders Nyberg

 

– Jag skulle vilja tacka för detta lärorika år i Bajen, samt även passa på att önska mina lagkamrater, klubben och fansen ett stort lycka till i framtiden!, säger Hannah. 

 

Hammarby Fotboll tackar för insatserna i Bajentröjan och önskar varmt lycka till framgent!

 

Foton överst: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS