Säsongen 2017 i bilder – del 2

Av Mattias Jansson, Publicerat för 5 månader sedan.

I den andra delen av vår årssammanfattande bildspecial ser vi tillbaka på den herrallsvenska vårsäsongen 2017.

 

 

Fotboll, Allsvenskan, Norrkšping - Hammarby
2 april, Norrköping-HIF 2-1
”Peking” stod, olägligt nog, för en av årets bästa prestationer och ledde rättvist seriepremiären med 2-0 i paus. När sedan Junior visades ut med kvarten kvar kändes det kört, men Bajen forcerade starkt med tio man och efter Rômulos reducering i 91:a var Arnór Smárason också en hårsmån ifrån att rädda poäng, inför tusentals tillresta. (Bildbyrån)

 

 

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - Kalmar
9 april, HIF-Kalmar FF 1-1
Hemmapremiären präglades delvis av terrordådet på Drottninggatan, men de flesta bland 30 500 manifesterade för staden och laget på väg till den utsålda arenan. På planen hade smålänningarna länge ledningen, men i 94:e hittade Bjørn Paulsen rätt – och målfirandet gick förstås vilt till, även om de flesta hoppats på ytterligare två poäng. Lånade kroatiske vänsterbacken Mario Musa gjorde här det andra av blott två A-framträdanden, och för Gershon Koffie blev det detta enda, innan lånet tillbaka till New England. (Bildbyrån)

 

 

03 AIK _MG_1633 jubel TB ps
17 april, AIK-HIF 1-2
Redan i den tredje omgången väntade säsongens första derby – ett utmärkt tillfälle att bärga första segern. Smárason gjorde återigen mål i Solna, här kvitteringen till 1-1 kort efter solnaiternas ledningsmål. Och i 79:e avgjorde Dibba framför en euforisk grönvit kortsida, just den balja anfallaren drömt om, sedan han en gång lämnade Bajen. ”Mille” Olssons rush till defensivt straffområde för direktiv som Michelsen inte nådde fram med innebar att målvaktstränaren visades upp på Friends Arenas läktare, men hjälpte söderbröderna att hålla undan. (Therese Back)

 

 

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - Sundsvall
23 april, HIF-GIF Sundsvall 0-0
Här var det verkligen tänkt att Bajen skulle bryta trenden mot sitt värsta bogey team, ”Giffarna”, men det trendbrottet skulle dröja till höstmötet. Logiskt var det dock inte med mållöst här – förutom bakåt, där Marcus Degerlunds debut i avstängde Joseph Aidoos frånvaro gladde. Framåt lyckades Hammarby inte i de avgörande momenten, trots en handfull klara målchanser, inte minst för derbyhjälten Dibba. (Bildbyrån)

 

 

Fotboll, Allsvenskan, IFK Gšteborg - Hammarby
26 april, Göteborg-HIF 1-1
Hammarby tog ledningen i klassikermötet, när Jiloan Hamads frispark nickades i eget mål av IFK-mittbacken Thomas Rogne. Man hade också flera gyllene omställningslägen för att avgöra i slutminuterna, men fick nöja sig med kryss, då hemmaforceringen gav utdelning på tilläggstid. (Bildbyrån)

 

 

06 _MG_9435 Arnor jubel ps
29 april, HIF-AFC Eskilstuna 4-0
Det hektiska spelschemat rullade vidare, med Bajens första tävlingsmatch mot den nydanade Eskilstuna-klubben. Degerlund fick återigen chansen, då Richard Magyar – genomgående en av vårens bästa i Hammarby – lämnade förkylningsåterbud. Det slutade med en ny nolla bakåt, och framåt spräcktes den direkt i andra halvlek, sedan ett lite spektakulärt byte där Bengtsson ersatte Persson redan paus utförts. Paulsen skulle förutom 1-0 också stå för 3-0-målet, medan Dibba och Smárason gjorde en pyts var. (Therese Back)

 

 

Fotboll, Allsvenskan, …stersund - Hammarby
7 maj, Östersunds FK-HIF 2-1
Denna klubb från mellersta Norrland har ju, sedan sitt avancemang till Allsvenskan, gjort ”Giffarna” sällskap som grönvitt spöke. Här var det ytterst nära att detta jagades väck. Junior gav Bajen ledningen med en distanspärla i den andra halvlekens mitt, men Alhaji Gero kvitterade. Och när målskytten visats ut, så ”tappade vi huvudet”, vilket såväl Junior som Michelsen tillstod. Och i 94:e avgjorde ÖFK. (Bildbyrån)

 

 

Fotboll, Allsvenskan, Halmstad - Hammarby
14 maj, Halmstad-HIF 1-2
Inom loppet av en vecka stod Bajens bortafölje först midvinterskrudade i Jämtland – och snudd på osedligt klädda i Halland. Även resultatet och utdelningen på planen blev ju det motsatta. Men islossningen för Hamad, som ordnade en tidig tvåmålsledning, blev ganska dyrköpt. Såväl tvåmålsskytten själv som Persson och Rômulo tvingades utgå med skavanker. För Johans del blev detta slutpunkten på tiden i klubben. (Bildbyrån)

 

 

09 MFF _J0A2333 Arnór Smárason mål cr spec
17 maj, HIF-Malmö FF 1-1
Delvis till följd av nämnda skavanker, ställde Hammarby upp med såväl Leo Bengtsson som Degerlund (som vänsterback) i startelvan, mot seriesuveränen MFF. I gengäld var Aidoo åter tillgänglig. Utfallet blev alltså att man luggade skåningarna på poäng, och till och med hade ledningen, efter Smárasons kanonträff direkt efter paus. HIF fick matchen dit man ville och gästerna var egentligen inte närmre segern, inför 22 456. (Peter Jonsson)

 

 

Fotboll, Allsvenskan, Sirius - Hammarby
21 maj, Sirius-HIF 1-1
Bajen var helt klart förvarnat, inför bortamötet med Allsvenskans stora överraskning under våren, nykomlingen från Uppsala där en majoritet bland 7124 på Studenternas var tillresta grönvita. Ändå lämnade insatsen en del i övrigt att önska. Ett misstag av Ögmundur Kristinsson betydde underläge, men samtidigt brände man mycket framåt innan paus. Torsteinbøs 1-1-nick just i första halvlekens slutskede följdes av en riktigt tempofattig transportsträcka i andra akten. (Bildbyrån)

 

 

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - Jönköping
28 maj, HIF-Jönköpings Södra 2-2
Lagets tredje raka kryss – och bakom siffrorna döljer sig en högoktanigt underhållande, om än inte alltför välspelad, hemmamatch inför 20 386. Två treminutersperioder kostade poäng – kort efter Dibbas tidiga 1-0-mål drog Magyar på sig sitt andra gula kort på tre minuter och visades inte bara ut. Han missade också det följande derbyt, vilket skulle innebära att sista matchen för klubben blev en nesa för den formstarke mittbacken. Och med kvarten kvar gjorde ”J-Södra” såväl 1-1 som 1-2, inom loppet av de där tre minuterna. Solheim kunde ändå rädda poäng åt sitt decimerade gäng, på tilläggstid. (Bildbyrån)

 

 

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - DjurgŒrden
4 juni, HIF-Djurgården 3-1
Efter denna räcka med oavgjorda matcher, avslutades vårsäsongen med ytterligare en derbytriumf mot dom blårandiga – och visst slog Rômulo till igen. Men precis som i föregående höstderby tog DIF ledningen i första halvlek. 1-1 ordnade brassen i 58:e, och i 82:a byttes Stefan Batan in. Vänsterbacken blev ytter under sina första spelminuter i serien, och ordnade ett svårslaget poängsnitt per minut – först serverade han Rômulo till 2-1 efter sekunder på planen, och på tilläggstid forsade han fram och slog in bollen till Dibba som stötte dit trean i 93:e. (Bildbyrån)

 

 

Del 1 av bildspecialen hittar du här, och del 3 följer.

 

Foto överst: Therese Back

VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

600x600 Boxbanner

ANNONS