ANNONS

Säsongskort 2021 – det här gäller

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 1 månad sedan.

Två fotbollssäsonger är avslutade och summerade. Vårt damlag lyckades med målsättningen att säkra en plats i OBOS Damallsvenskan 2021 i tredje sista omgången av Elitettan och för herrlagets del slutade säsongen dessvärre i besvikelse med en åttondeplacering i Allvenskan 2020. Men precis som alltid när en säsong har avslutats så finns det en ny att se fram emot – nästa år dessutom med båda våra två representationslag i fotbollens finrum.

 

Säsongskortsförsäljningen inför stundande säsong brukar i de flesta fall starta en knapp månad efter att vi avslutat innevarande säsong, men inför 2021 så ser upplägget lite annorlunda ut. Här kan du läsa om bakgrunden till att försäljningen startar först den 19 januari 2021 och om vad du kan förvänta dig vad gäller förnyelse av säsongskort.

 

På grund av coronapandemin som drog över världen i början av året 2020 har vi tyvärr inte haft möjlighet att välkomna er, våra säsongskortsinnehavare och annan publik, till våra matcher så som det är tänkt. Till herrarnas hemmamatcher har ni inte kunnat komma alls, medan vi i slutet av säsongen kunde ta emot 50 åskådare på damernas hemmamatcher på Hammarby IP.

 

Stort stöd under året ger, trots läget, framtidsutsikt

 

– Trots detta har stödet från våra supportrar varit alldeles enormt. Över 12 300 säsongskortsinnehavare har valt att stå kvar och därmed efterskänka pengarna för sitt säsongskort, trots att man inte fått se en endaste match. Det ger en stor framtidstro för klubben och signalerar ett ljus i gläntan detta helvetesår till trots, säger Markus Nilsson, vice vd i Hammarby Fotboll.

 

Förnyelsestart 19 januari och nytt kösystem

 

Säsongskortsförsäljningen startar den 19 januari 2021 och som vanligt inleds försäljningsperioden med förnyelse för alla de som haft säsongskort 2020. Därefter väntar som brukligt platsbytardagar innan nyförsäljningen tar vid. Det som är nytt för 2021 är att ett kösystem införs för att köpa säsongskort till herrarnas matcher i Allsvenskan – om man inte haft ett kort föregående säsong. Detta med anledning av att vi 2020 slog i taket på 16 000 sålda säsongskort. När väl nyförsäljning av säsongskort startar kommer alltså de som ställt sig i säsongskortskön först få möjlighet att köpa säsongskort innan övriga ges samma möjlighet, om det finns några platser kvar vill säga.

 

– Allas insatser sammantaget gör att Hammarby Fotboll står avsevärt mycket bättre rustade nu än vad prognoserna i april och maj visade. Detta gör att vi har beslutat att skjuta fram försäljningsstarten för säsongskorten till 19 januari 2021. Den största anledningen till detta är att vi är helt övertygade om att vi kommer veta betydligt mer om hur säsongen 2021 kommer se ut i början på nästa år. Väldigt många av alla våra säsongskortsinnehavare kan på så vis fatta ett beslut kring säsongskortsköpet utifrån mer vetskap om läget, helt enkelt, säger Markus Nilsson.

 

– Kösystemet blir en ny grej som dels lyftes upp på årsmötet 2019 men som vi också planerat för utifrån ett scenario där vi sålde slut alla 16 000 säsongskort. Mer information om hur denna process kommer gå till återkommer vi med vad det lider, men det kommer fungera ungefär som att stå i bostadskön för att göra en liknelse.

 

Även om det fortfarande råder oklarheter kring nästa säsong och hur den kommer att utspela sig med hänsyn till pandemins fortsatta prägling på samhället i stort, så menar Nilsson att stödet från supportrar och sponsorer är fortsatt viktigt.

 

– Vi vet i dagsläget inte hur säsongen kommer bli, givetvis hoppas man på fulla läktare och nya publikfester både på Tele2 Arena och Hammarby IP, men en sak vet vi helt säkert och det är att vi fortsatt behöver stöd från våra supportrar och sponsorer för att ta oss stärkta igenom det här. Det stödet ska vi göra vårt allra, allra bästa för att förtjäna, avslutar Markus Nilsson.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments