toggle menu

Sebastian Selin till Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby värvar målvaktslöftet Sebastian Selin från Västerås SK. 18-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt och kommer vara med från start när Hammarbys herrlag kör igång försäsongen i nästa vecka.

– Sebastian har enorm potential, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Under hösten stod Sebastian Selin på utlåningslistan från Västerås SK till HTFF där han gjorde nio matcher. Det räckte för att göra ett så pass gott intryck på Hammarbys sportsliga ledning att han nu värvas till klubben.

– Sebastian är en mycket lovande målvakt med väldigt starka fysiska egenskaper. Han är över två meter lång, så han har stor fördel av sin räckvidd, och samtidigt är han explosiv och är bra med fötterna. Han har helt enkelt en enorm potential. Han blir nu en del i vår målvaktstrio tillsammans med Davor och Oliver, och tanken är att vi säkrar att han får matchning i HTFF. Med Sebastian hos oss har vi nu två av landets mest lovande unga målvakter, säger Jesper Jansson.

 

P18-landsslagsmannen Sebastian Selin har Västerås IK som moderklubb där han spelade fram till för två år sedan då han bytte till grannen Västerås SK. Nu går alltså flytten till Bajenland, och sin första träning som Hammarbyspelare kommer Sebastian genomföra i nästa vecka.

 

– Det känns bra och stort att komma till en så stor och fin klubb som Hammarby. Jag är väldigt glad att få den här chansen och jag ska göra mitt yttersta för att bidra med så mycket jag bara kan för klubben. Först och främst är målet att utvecklas som fotbollsspelare, men på sikt hoppas jag självklart att få spela matcher för Hammarby inför alla supportrar, säger han.

 

Sebastian Selin

Född: 11 januari 2003

Längd: 202 cm

Moderklubb: Västerås IK

Övriga klubbar: Västerås SK, Fagersta Södra IK (på lån från Västerås SK), Akropolis (på lån från Västerås SK), HTFF (på lån från Västerås SK).

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS