toggle menu

Seger efter målkalas i årets första match

Av Redaktionen, Publicerat för 1 vecka sedan.

Precis som herrarna dagen bjöd även damerna på en händelserik och målglad uppvisning när AIK slogs klart i årets första match inför 502 på läktarplats. Första halvlek bjöd på flertalet chanser mot gästernas mål, men som till en början ej gav utdelning. Bajen tryckte för det mesta på och hade ett tydligt övertag framåt, men i den 35:e minuten tog Solnalaget ledningen på en omställning där en fri Wilma Ljung Klingwall placerade in Matilda Nildéns inspel. Efter ledningsmålet dröjde det bara sex minuter innan Hammarbys senaste nyförvärv Maika Hamano kvitterade med ett skott utifrån vars bollbana vållade Vendela Persbeck stora problem.

 

Strax innan pausvisslan fick Thea Sørbo bollen på högersidan efter erövring av Alice Carlsson. Inåt i banan fann norskan Madelen Janogy som lyfte in bollen i straffområdet till Maika. Japanskan bröstade läckert ner och slog till på halvvolley och både hennes och Bajens andra mål för dagen var ett faktum strax innan halvtid.

 

I andra halvlek tog Hammarby, med en ny elva på banan, snabbt kommandot ännu mer och knappt en minut hann passera innan Matilda Vinberg fick upp bollen i krysset efter en retur på Lotta Ökvists vänsterinlägg. Kort därefter vek Vinberg in från högerkanten utan stopp mot straffområdet och utökade ytterligare med ett välplacerat avslut invid Semi Eremias högra stolprot. I det här läget av matchen hängde bortalaget inte riktigt med i tempot och hade svårt att skapa något framåt.

 

I minut 64 tilldömdes Hammarby straff när Adelina Engman fälldes i straffområdet. Vilde Hasund tog hand om elvameterssparken intill högerstolpen och satte dagens femte grönvita mål. Efter det hängde det fortsatt Bajenmål i luften och sista ordet fick Hasund när hon placerade dit 6-1 på liknande manér som Matildas andra pyts. Klar grönvit seger och en stabil genomkörare med många pigga F19-spelare som fick göra sina första A-lagsframträdanden.

 

HTV med Vinberg efter matchen

 

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS