SFL: 9-0-urladdning i premiären – "Hade en tydlig matchplan"

Av Jocke Eriksson, Publicerat för 8 månader sedan.

Bajen Futsal inledde säsongen med en rejäl urladdning och vann premiärmatchen hemma mot Nacka Juniors med 9-0. Man övertygade ordentligt med ett varierat anfallsspel och många vackra mål. Kanske var Josef Rakez språngnick till 8-0 matchens största delikatess? När slutsignalen ljöd för de 425 åskådarna på plats i Eriksdalshallen hade de alltså bjudits på hela nio hemmamål varav dubbla hattrick-skyttar i Elvir Spahovic och Alan Arslan.

 

Bajen kom väl förberedda till premiären. Tränarstaben har jobbat med truppen sedan maj, och även om man har fått in några riktigt intressanta nyförvärv, så valde Daniel Blanco och Micke Hedlund att starta med en åtta bestående av spelare från fjolårssäsongen. Michel Basberber, Liridon ”Doni” Makolli och Özgur Yasar kändes igen från fjolårets förstafyra. Här ersatte Nicolas Alejandro Vaz landslagsaktuelle Sebastian Holmqvist som högervinge. “Basse” valde att vila efter att han dragit på sig en lättare skada under veckan.

 

Bajen satte Nacka under hård press från start. Nacka pressades djupt ner i banan, och där trycktes man fast under hela första halvlek. I den sjätte minuten spräckte andrafyrans pivot Elvir Spahovic, framspelad av Patrik Mallengren, Nackas nolla när han tryckte upp bollen i nättaket bakom en chanslös Teodor Jonsson.

 

Målet blev början på en sekvens där Bajen höjde sig ytterligare, och kunde bjuda de 425 på Eriksdalshallens läktare på en riktig propagandafutsal. Elvir Spahovic tunnlade in 2-0. Alan Arslan rullade in 3-0 efter att han påpassligt tagit hand om slarv i Nackaförsvaret. Kapten Basberber och Nicolas gjorde retsamt enkelt 4-0 på en skön frisparksvariant. Femman gjorde Alan Arslan helt på egen hand, då han drev bollen från egen planhalva och distinkt sköt in den i mål. Halvlekens målkavalkad avslutades med att Elvir fullbordade sitt hattrick.

 

I halvtid summerades insatsen och fokus i andra halvlek blev primärt att rätta till några detaljer i försvarsspelet för att behålla den egna nollan intakt, vilket är viktigt mentalt för fortsättningen av säsongen. I andra halvlek klev Nacka fram något och man kunde, genom lagets för dagen bäste spelare Heldrado Santiago Gauna, skapa några farligheter som dock stoppades av Tolga Ayranci. Men om matchen inte var avgjord innan så blev den det definitivt när Fredrik Notice spelade fram Alan Arslan till hans tredje strut för kvällen.

 

Bajen vädrade nu fler spelare. Josef Rakez, Christiane Barahona och nyförvärvet Taha Ali hade kommit in och det var tydligt att de var rejält spelsugna. Taha presenterade sig direkt för hemmapubliken, som en kvick och extremt teknisk spelare, och hans nummer på planen skapade ett sus på läktaren. När han slog en hård pass i huvudhöjd mot bortre stolpen och den möttes av en språngnick från Josef till 8-0, ställde sig publiken och jublade. Barahona fastställde sedan slutsiffrorna med Bajens nionde mål.

 

 

Hammarbys tränare Daniel Blanco om matchen:
– Vi hade en tydlig matchplan och följde den. Samtidigt ska vi ha i åtanke att Nacka har tappat många tongivande spelare inför säsongen och bygger upp nytt, så det var ett nytt Nacka vi såg.

 

Inget nyförvärv i åttan som startade matchen, hur kommer det sig?
– Vi har jobbat länge och har en stomme som kan de taktiska bitarna väldigt bra, och nyförvärven måste få en möjlighet att få komma in i det ordentligt, men det kommer.

 

För Bajen gäller det att visa att man kan prestera samma fina futsal även när motståndet blir tuffare. Redan på fredag väntar ett satsande Strängnäs på bortaplan. Strängnäs har värvat Adam Kasa och Alli Darwich från Bajen, och gjorde dessutom flest mål i ligan under förra säsongen.

 

– Det blir en tuff match. Strängnäs har fått in några bra nyförvärv på både spelarfronten och tränarfronten, konstaterar Blanco avslutningsvis.

 

Efter matchen var det en nöjd publik som lämnade hallen. Bland rösterna hördes tankar om att det var synd att inte fler tagit sig till hallen, nu när Bajen spelar så här bra. Och visst ligger det mycket i det. Nästa chans att se futsalherrarna i Eriksdalshallen blir den nionde november då svenska mästarna Uddevalla kommer på besök. Missa inte den!

 

Matchen mot Strängnäs och highlights från premiären ser ni i appen SFL Live. Ladda ner SFL Live i App Store eller Google Play.

 

Foto: Marcus Bolldén

ANNONSER

Comments

comments