toggle menu

SFL: Äntligen semifinalretur – "Fått upp ett bra tempo på träningarna"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den 22 mars spelades den första av två semifinaler i herrfutsalens SM-slutspel. Nu på söndag klockan 13.30 är det äntligen dags för hemmareturen mot Uddevalla. I artikeln berättar tränare Daniel Blanco och Hammarbys landslagsspelare Sebastian Holmqvist, som stod för den potentiellt viktiga 3-4-reduceringen i Bohuslän, om sina tankar inför matchen i Eriksdalshallen. Som bekant spelas matchen utan publik, men du kan se den gratis i SFL-appen.

 

 

Daniel, det har varit ett långt uppehåll efter den första semifinalen. Hur har ni kunnat träna och ladda sedan dess?
– Vi har tränat på i stort sett som vanligt! Däremot har det varit väldigt speciellt mentalt, att inte ha ett datum att förhålla sig till, men spelarna har haft ett bra fokus under uppehållet.

 

Hur är läget i laget jämfört med första mötet?
– Truppen är intakt förutom Özgür Yasar som är nyopererad och Taha Ali som har sin fotboll den här tiden på året. Laget har en stor revanschlust efter matchen i Agnebergshallen, som kan ha varit en av våra sämre insatser denna säsong.

 

Vi möter de regerande mästarna och har ett måls underläge att förhålla oss till. Vad behöver rättas till för att vi ska vända?
– Uddevalla är ett väldigt bra lag som vi vet gjorde det bra mot oss i första semin, och som straffade oss ordentligt. Vi har analyserat matchen och korrigerat vissa detaljer för att komma bättre förberedda till returen.

 

 

“Basse”, hur är formen inför den avgörande semifinalen?
– Formen är god. Vi har tränat sedan 1 maj och fått upp ett bra tempo på träningarna och stämningen i truppen är på topp. Vi känner att vi bara blir bättre och bättre för varje träning.

 

Detta blev ju en otroligt lång säsong, hur har det påverkat fokus och motivation hos dig?
– Självklart har motivationen påverkats, det var en tung period precis efter att allt ställdes in, där man kände sig nedstämd och frustrerad över hela situationen. Vi hade gjort en så bra säsong, vunnit grundserien och gick för guld – sen kom corona. Men fokuset skiftade snabbt, eftersom det handlar om en pandemi där folk dör, idrotten blir ganska obetydlig då. De senaste veckorna har min motivation och hunger kommit tillbaks, inte minst nu när det blev klart att säsongen skulle slutföras.

 

Hur vänder vi det här?
– Genom att ha tålamod i vårt spel, vara noggranna i försvarsspelet och jobba stenhårt för varandra. Är vi 100 procent fokuserade så kommer vi att vinna.

 

Hemmaplan utan publik. Är det fortfarande en fördel med hemmaplan?
– Våra fans är otroligt viktiga för oss och det stödet de ger oss hjälper enormt. Vi hoppas att så många Bajare som möjligt följer oss på söndag via SFL-appen – även om ni inte är på plats så känner vi ert stöd i kampen om en plats i finalen. Och det är ändå en stor fördel med hemmaplan. Bortalag har svårt i Eriksdalshallen, den är tajt och har ett speciellt underlag. Vi som tränar där varje dag är vana vid detta.

 

 

I den andra SM-finalen möts IFK Göteborg och AFC Eskilstuna, där “Blåvitt” har hela 9-4 med sig från bortamötet. SM-finalen spelas den 21 juni. Ladda ner SFL Live-appen i App Store eller Google Play. Behöver du hjälp att komma igång, så finns info på denna länk.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments