SFL: Bajen är klara för SM-final

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Det blev en otroligt spännande tillställning i Eriksdalshallen när det andra semifinalmötet mot IFK Uddevalla ägde rum under söndagseftermiddagen. Gästerna från västkusten gick in i matchen med en ledning på ett mål och när matchen drog igång såg det ut som att de hade bra kontroll på den ledningen. Första halvleken blev mållös men när gästerna fick in två mål efter fem minuter in på andra halvlek såg det väldigt mörkt ut för Bajens del. Ljuset i tunneln började dock sakta men säkert dyka upp när Liridon Makolli får in en reducering med nio minuter kvar att spela. “Doni” fortsatte målskörden med en kvittering kort därefter, däremot behövde dock Bajen ett mål till för att att ta mötet till en förlängning.  I den 37:e minuten fullbordar “Doni” ett hattrick och förlängningen såg ut att vänta. Denna förutsättning ville dock Younes Raisi i Uddevalla få ändrat på som hittade nätet med bara drygt 45 sekunder kvar på klockan. Mörkret återuppstod men energin hos hemmalaget fanns ändå kvar och kort därefter kvitterade Bajen dubbelmötet ännu en gång. Målskytt? Ja, det är faktiskt “Doni” som återigen håller sig framme med bara 10 sekunder kvar på klockan.

Matchen gick alltså till förlängning som blev en nervös och mållös sådan. Straffar väntade och alla spelare och ledare gjorde den redan tomma Eriksdalshallen till en ännu mer ödslig och tyst plats när nu nervositeten kickade igång. Straffavgörandet skulle dock få ett snabbt slut där det var ett kliniskt hemmalag som satte sina tre första straffar och det gjorde bortalaget nervösa som missade två straffar och saken var tillslut avgjord.

Bajen är klara för SM-final i SFL och det är ett annat västkust-lag i IFK Göteborg som väntar nästa helg. Mer info om den matchen kommer under veckan.

 

Bajens målskttar för dagen: Liridon Makolli (4). Straffar: Liridon Makolli, Sebastian Holmquist och Fredrik Notice. 

 

Arkivfoto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments