SFL: Bajen nackade i slutsekunderna

Av Mattias Jansson, Publicerat för 6 månader sedan.

Det blev 1-2-förlust för trean Hammarby, som i kväll tog emot fyran Nacka Juniors inför 169 i Eriksdalshallen. Och nederlaget var av det snopnare slaget – Bajen hade möjligheten att avgöra i numerärt överläge, men istället gick en Nacka-frispark med 23 sekunder kvar att spela in, via grönvit försvarare. – I futsal är det små marginaler, konstaterar tränare Daniel Blanco.

 

Kvällens 08-derby var tätt, stundtals också grinigt med flera sena tacklingar, men den första – Sebastian Holmqvists tryckare mot gästernas Lamin Sanneh nästan direkt på avspark – var mer tydligt markerande än smutsig. Spelmässigt var den grönvita inledningen desto mer hafsig, med tidiga missförstånd i uppbyggnadsfasen. Nacka tog sig till två halvlägen där det var tur att Valentin Ponce såg till att vara i skottlinjen. Liridon Makolli var under halvlekens första hälft närmst att näta för Bajen, men Marko Maksimovic stod i vägen. Vassast för Nacka var ett två mot en-läge där Fredrik Arvidsson räddade det givna målet framför Poja Tahmi.

 

De båda målvakterna briljerade 13 minuter in – Holmqvist avslutade ett fint anfall men utan att hitta förbi Maksimovic med avslutet, och när spelet vände klarade Tahmi av Marrahs friläge. Dock kunde Hammarbys målvakt inget göra efter 13.03, när Taha Abdi Ali satte dit matchens första mål. Och det skulle stå 0-1 länge, på Eriksdalshallens båda resultattavlor.

 

Med runt fem minuter kvar av halvleken skapade HIF, som tränarna brukar säga när det inte vill sig, tillräckligt för att göra mål – fyra klara lägen inom ett drygt tjog sekunder. Ponce fick se ett närskott täckas sent, Patrick Mallengren sköt en volley utanför, Makolli fick bara hörna genom sitt avslut, och på den var en benparad i vägen för Arvidsson. Den sistnämnde sköt också i ribbans översida just innan paus.

 

För andra helgen i följd fick hemmapubliken se Poja rädda ett skott med ansiktet, tidigt i andra halvlek, och även denna gång kunde han resa sig och fortsätta spela. Hans direktiv ljöd snart som de brukar i hallen, och handlade nu om att ”vi måste få fart på bollen offensivt”. Det var bara att instämma. Och HIF hade länge svårt att ta sig till de riktigt heta kvitteringsmöjligheterna. Vid undantagen var det Mallengren som höll sig framme – två klara chanser framemot halvlekens mitt. Logiskt då, att Patrick hittade rätt; med 8.41 kvar att spela satt 1-1 där, efter en kombination med Ponce.

 

Det var också målskytten som vräktes omkull i friläge, då 4.29 återstod. Sanneh visades ut, men Hammarby tog inte chansen som detta två minuter långa ”power play” gav. Det följande centrala frisparksläget blev en variant där Michel Basberber sökte Makolli, och när Nacka väl läste den, kunde man rida ut tre mot fyra-stormen. 1-1 hade speglat den här jämna tillställningen väl, och när Tahmi klarade friläget med 40 sekunder kvar – sedan Fredrik Notice tappat den boll han just vunnit – såg det också ut att bli slutresultatet.

 

Istället fick Nacka med sig en frispark då 23 sekunder återstod, och när Yanku Marrah gick på kraft, ställdes Bajens målvakt genom att bollen ändrade riktning på Özgür Yasars ben. De grönvita tog förstås ut burväktaren, men tiden var för knapp. Man kammade alltså, efter 3-5-förlusten i Nacka bollhall i november, noll även i hemmareturen mot den blåklädda grannen.

 

Hammarbys tränare Daniel Blanco om kvällens match:
– I första halvlek så kommer vi inte upp på den nivån som vi har hållit på dem senaste matcherna, och vi faller in i Nackas spel. De får utdelning och vi går till halvtid med 0-1. I andra kliver vi in med en annan aggressivitet och sätter det taktiska bättre.

 

– Vi vinner mycket boll och det leder till att vi kvitterar. Vi fortsätter likadant och Nacka får en utvisning där vi har bud på 2-1, men de lyckas reda ut det bra. I futsal är det små marginaler. Vi har en tuff kommande vecka, med tre matcher på fem dagar, så det är bara att ladda om och jobba vidare. Tack till alla supportrar som var i Eriksdalshallen. Vi hoppas få se ännu fler vid kommande hemmamatcher. Forza Bajen.

 

Matchfakta följer här. Och här finns tabellen.

 

Foto: hammarbyfotboll.se

Banner 600x600
VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

Banner 600x600

ANNONS