SFL: Basberber – "Vi är redo och revanschsugna"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Med endast tre omgångar kvar av grundserien toppar Bajen tabellen. Man gör det efter att ha spelat fantastiskt under hösten, men efter jul har det smugit sig in grus i maskineriet. Toppkonkurrenterna Örebro SK och AFC Eskilstuna besegrades visserligen planenligt, men mot lag som slåss längre ner i tabellen har det inte fungerat alls. Två förluster under årets fyra inledande matcher gör att Bajen nu behöver hitta tillbaka till höstens fina form för att kunna gå in i slutspelet som vinnare av grundserien. Vi har pratat med lagkapten Michel Basberber om hur det ska gå till.

 

 

Michel, hur kommer det sig att vi vunnit mot topplagen och förlorat mot de lag som det på papperet borde varit enklare att vinna mot?
– Den stora skillnaden mellan dessa vinster och förluster är vår inställning. Vi har många rutinerade spelare som vet vad som krävs. Har vi det fokus som vi hade mot AFC och ÖSK mot alla lag så kommer vi kunna gå långt även i år. Samtidigt är det skönt att vi fick dessa förluster nu och inte i ett slutspel. Det har blivit ett “wake up call” för oss. Gör vi inte jobbet kommer vi förlora.

 

Om vi bortser från resultaten i matcherna. Hur ser du på lagets prestationer?
– Vi började året med två seriefinaler. Där spelar vi jättebra och vinner men det innebar en stor urladdning för laget och tyvärr blev vi lite bekväma efter vinsterna. SFL är mycket tuffare i år och det går inte att slappna av mot något lag.

 

Det återstår tre matcher av serien och Hammarby har en tvåpoängsledning till jagande IFK Göteborg. Är laget i form och vad kommer att krävas för att ta hem serien?
– Laget känns väldigt stabilt trots allt. Vi börjar få tillbaka spelare efter alla skador som vi har haft. Nu gäller det att slipa på detaljerna och säkra seriesegern. Från och med nu måste vi ta oss an varje match som en SM-final och det finns ingen broms!

 

Vi möter Örebro FC på söndag och de verkar ha kommit mer och mer i form allt efter att säsongen har förflutit. Hur går tankarna kring det mötet?
– Det blir en väldigt tuff match, ÖFC är ett lag som alltid är med i toppen och har lång erfarenhet av SFL. Under säsongen har de lyckats spetsa till truppen med riktigt bra spelare. Vi måste prestera på vår högsta nivå, annars blir det tufft, men vi är redo och revanschsugna efter två förluster.

 

 

Söndagens match startar klockan 17 och streamas gratis i appen SFL Live. De två avslutande omgångarna spelas den 6 februari, borta mot Torslanda IK, och den 13 februari hemma mot Borås AIK.

 

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments