SFL: Benny Lekström och Özgür Yasar inför derbyt mot Djurgården

Av Redaktionen, Publicerat för 7 månader sedan.

I morgon är det dags att inta ett kokande Eriksdalshallen när nästjumbon Djurgården kommer på besök. Vi tog ett snack med två rutinerade herrar, Benny Lekström och Özgür Yasar, och blickade både framåt mot söndagen men även bakåt i backspegeln och hörde om deras främsta Bajenminnen. 

 

Om vi börjar med dig, Benny, hur upplever du att ett derby är annorlunda än andra matcher?

Lekström: Jag skulle nog säga att om man ligger i toppen av tabellen kan det ibland vara negativt att spela ett derby, på grund av att det just är ett derby och det ofta blir en helt annan typ av match än ”vanliga” matcher. Det är oftast mer publik på plats och mer känslor från båda håll, så av den anledningen blir det en lite annan typ av match. Risken finns att man kan tappa sitt spel och därför är det viktigt att fokusera på uppgiften man har och slutföra den till punkt och pricka.

 

Özgur, elva baljor så här långt, hur många får vi se i morgon?

Yasar: Ni får se minst två åtminstone, kanske ett hattrick om man får önsketänka lite, haha.

 

Foto: Peter Jonsson

 

Ni är båda bland de mer rutinerade i laget med era 76 år sammanslagna år (och mest vältränade, enligt egna utsagor), känner ni av derbynerverna ändå?

Yasar: Nej, för min egen del så tycker jag att det bara är kul att få spela in storpublik och jag njuter bara av det.

 

Lekström: Jag kan känna att det är svårare att bli nervös när man har varit med ett tag, utan man får nästan peppa sig själv att motståndaren är bättre än vad den är för att få upp den där extra kicken när man går in för match.

 

Vilket är erat bästa Bajenminne? Från futsalen, fotbollen, barndomen – vilket som. 

Yasar: Fotbollsmässigt var det nog när jag tränade med Hammarby 2001, när Sören Cratz var huvudtränare. Då var jag där och tränade en vecka vilket var min första provträning med ett allsvenskt lag. Det är något som fortfarande sitter kvar. Futsalmässigt får det nog bli derbysegern på hemmaplan mot Djurgården förra året.

 

Lekström: Jag skulle vilja välja ett derby på Råsunda eller Söderstadion, men jag vann ju tyvärr inget då… Mitt främsta minne måste nog vara min debut hemma mot Häcken 2006. Vi vann med 3-0 och jag blev matchens lirare. Det var såklart jättestort i stunden när man väl är där, men även när man blickar tillbaka på det. När det kommer till futsal är det de stora matcherna som är roligast och som etsar sig fast. När vi tog hem guldet i sommarens turnering i Kina var speciellt såklart, men även när man möter topplagen här hemma i SFL och vinner med uddamålet. Det sitter väldigt fint. 

 

Foto: Bildbyrån

 

Biljetterna till morgondagen börjar sina, klicka här för att lösa din derbyplåt innan det är för sent!

 

Foton överst: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments