SFL: Blanco inför finalen – "Väldigt fokuserade på uppgiften"

Av Redaktionen, Publicerat för 3 veckor sedan.

Hammarby stängde igen ordentligt i den andra semifinalmatchen mot IFK Göteborg. Man hade en 4-2-ledning med sig hem från bortamötet, vilket tydligt återspeglade sig i den defensivt inriktade matchplanen. Planen höll och Bajen tog sig till sin andra SM-final på två säsonger. I fjol var det just IFK Göteborg man besegrade i finalen. På lördag väntar Örebro Sportklubb i Gamla Idrottshuset i Örebro. Vi har stämt av med huvudtränare Daniel Blanco.

 

Daniel, grattis till finalplatsen! Berätta om semifinalerna, 4-2 borta och 0-1 hemma.
– Vi möter ett bra Göteborg som liknar oss på många sätt. Sportsligt är det ett väldigt bra lag med mycket internationell erfarenhet från landslaget. Vi visste vilka ytor de ville straffa oss på och la upp en spelplan efter det. Det här var en av de få gånger som vi faktiskt anpassade oss efter motståndet. Det gav resultat och vi gick vidare på fler gjorda mål.

 

Nu väntar Örebro SK på lördag. Vad hos dem är det som gjort att de tagit sig hela vägen till final?
– ÖSK har storsatsat och hämtat spelare från från olika SFL-lag. Adnan Cirak är en otrolig målskytt som gjort över 50 mål den här säsongen. De har också tagit in Maicon Tauan från den brasilianska ligan. En tekniskt väldigt duktig spelare som gärna utmanar i en mot en-situationer. Utöver det så har man även hämtat spelare från italienska högstaligan. Så det finns en väldig spets och erfarenhet i laget.

 

Vad krävs för att besegra dem?
– Vi vann över ÖSK i det senaste mötet, så vi vet vad som krävs och vi måste vara väldigt fokuserade på uppgiften!

 

Det har varit en lång säsong med många tuffa matcher. Hur mår spelarna?
– Spelarna mår bra, självklart är de lite slitna men det är final och alla vill spela så då glömmer de krämporna och fokuserar på matchen.

 

Har ni något speciellt upplägg under finalveckan, eller kör ni på som vanligt?
– Inget speciellt egentligen. Vi jobbar med att gå igenom hur vi ska spela mot ÖSK.

 

 

SM-finalen sänds på Eurosport och på Discovery+. Matchstart klockan 17.15. Sändningen startar klockan 17.00.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS