SFL: Förlust mot Borås – ”Samtliga kommer höja sig”

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Hammarby föll med 2-7 i SFL-slutomgången och Örebro SK, som vann sin match mot Skoftebyn med uddamålet, tog därmed hem seriesegern denna säsong. De grönvita målen gjorde Liridon Makolli och Gabriel Diaz. Bajen får nu rikta in sig på slutspelet där fjolårets SM-guld ska försvaras. HIF-målvakten Patrick ”Pato” Ortega, utsedd till bäste spelare i hemmalaget resultatet till trots, berättar här om dagens match. Dessutom redogör sportchef Jocke Eriksson för sina tankar inför kvartsfinalspelet.

 

Förlust i dag med 2-7 mot Borås, trots mål redan efter 16 sekunder och bra spel första tio minuterna. Vad hände sedan?
– Absolut är vi besvikna över detta resultat, det var verkligen inget vi hade förväntat oss. Vi startar matchen bra, dock tycker jag att vi låter Borås komma till alltför många avslut. Det sker ett momentum i mitten av första, där vi har heta målchanser men inte nyttjar de väl, istället kontrar Borås och gör tre snabba mål. Vi har inte råd att låta motståndarna komma till målchanser alltför lätt, detta är något vi måste ta med oss in i slutspelet. Borås stänger sedan machen i andra och det är inte lätt att jaga efter kvittering.

 

1-3 i paus och många var förhoppningsfulla att ni ändå skulle komma igen i andra halvlek, då det ofta sett ut så under säsongen, men istället vinner Borås andra halvlek med 1-4. Vad betyder en sådan här smäll inför slutspelet?
– Detta blir en väckarklocka. Det är slutspel nu och alla lag kan stänga igen en match. Vi har inte råd att släpap in mål utan måste vara mer taktiska och noggranna i matchgenomförandet. Det är små detaljer som avgör! Detta kommer vi att finslipa i veckan och se till att vara noggranna inför kvartsfinalerna. Samtliga i truppen kommer att höja sig, det är jag helt övertygad om. Vi har en fantastisk trupp men det är dags att verkligen snäppa upp.

 

Du gör en bra match och blir utsedd till matchens lirare av tittarna i appen SFL Live, men dessvärre skadar du dig i samband med en straffräddning och får kliva av. Hur känns det nu?
– Jag gör några bra aktioner men jag är långt ifrån nöjd med min insats. Min uppgift är att inte släppa in några mål och jag tycker jag borde göra bättre ifrån mig. Det känns som att jag inte gjorde tillräckligt, det viktigaste är att vinna så det känns verkligen surt. Självklart är jag jätteglad för alla röster från tittarna och jag uppskattar det verkligen. Jag hoppas de fortsätter att stötta oss i slutspelet och jag lovar att vi ska ge allt för våra grönvita.

 

– När det gäller smällen har jag haft problem med mina ligament i armbågen. Jag skadade mig på matchuppvärmningen för två-tre veckor sedan, mot Örebro FC borta. Jag valde att riskera lite och har spelat med tejpad armbåge, dessvärre tog detta verkligen hårt igen efter en hyperextension och framtiden ser oviss ut. Oavsett vad så ska jag vara med och stötta laget i slutspelet. Det finns inget viktigare än att ge allt i slutspelet och gå för guldet.

 

 

Och sportchef Jocke Eriksson, nu väntar slutspel. Vilka kan vi få möta, när spelas kvartsfinalerna och har du några preferenser när det gäller motstånd?
– Vi kommer antagligen att få välja mellan AFC Eskilstuna, Borås och Strängnäs. För jag tror att ÖSK som gick förbi oss nu i slutomgången kommer att välja lokalkonkurrenten ÖFC, så att de får börja sitt slutspel med två derbyn. De första kvartsfinalerna spelas nästa helg och returerna helgen därpå, och Bajen börjar på bortaplan.

 

– När vi resonerar kring val av motståndare väger vi bland annat in matchform och tidigare möten. Vi har ett spelordningsmöte på måndag och ska där lämna besked om vilka vi väljer.

 

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS