SFL: Fredrik Arvidsson inför söndagens bortamöte med Skoftebyn

Av Redaktionen, Publicerat för 7 månader sedan.

Slutspelet är fem omgångar bort och Hammarby har ett bra läge att bli det lag som får välja kvartsfinalsmotstånd först i och med serieledningen. Vi tog ett surr med Fredrik “Kvasten” Arvidsson inför söndagens bortamöte mot toppkonkurrenten Skoftebyn, som är fyra pinnar bakom Bajen på andraplatsen.

 

5-5 hemma mot Strängnäs senast, och kryss även mot Borås (1-1) i omgången innan, är ni på väg mot en liten formsvacka eller hur är känslan?

– Absolut inte! Lagen har nog lärt sig en del hur vi spelar och har utnyttjat våra misstag, så det gäller att minimera de. Att vi har haft en del skador gör väl sitt också, men det ska inte påverka alltför mycket då vi har en bra och bred trupp. Vi siktar på att vara tillbaka i vinnarspåret efter helgen.

 

Hur är det med laget inför matchen mot Skoftebyn?

– Det är bra! Vi har som sagt ganska många skador eller småskador men det ska inte påverka oss i det långa loppet. Det finns många vid sidan om som står redo att få matchminuter i kroppen.

 

På tal om skador så har du kommit tillbaka förut från en allvarlig knäskada. Vad är nyckeln till att komma tillbaka från en såpass allvarlig skada?

– Jag skulle säga att det är själva fokuset på att komma tillbaka. Det finns liksom inga genvägar, även om det är väldigt tufft i början och även såklart under rehabtiden. Men att vara noggrann med rehaben och lyssna noga på sin läkare. 

 

Vad skulle du säga är det bästa med futsal?

– Det taktiska i det hela. Det är mycket små taktiska bitar som spelar in och alla kugghjul måste fungera tillsammans. Det gäller att vara påkopplad och jag skulle säga att man är med delaktig än om man jämför med vanlig fotboll utomhus. 

 

Vilket är ditt bästa futsalminne med Bajen?

– Mitt första derby! Inför storpublik, som det brukar vara, men det var första SFL-året vilket var lite speciellt.

 

Hur går det i morgon då?

– Tre poäng hem till Söder! Det är det som räknas. 

 

Slutligen, om vi går händelserna i förväg något. Om du fick välja en första slutspelsmotståndare nu, vilket lag skulle det bli?

– Vilket som egentligen, men jag skulle nog säga Göteborg. Ett lag jag mött många gånger under min karriär sedan jag började som är roliga att möta och självklart extra roliga att sätta dit.

 

Se morgondagens möte gratis genom att ladda ner SFL Live-appen i App Store eller Google Play. Behöver du hjälp att komma igång, så finns info på denna länk. Avspark klockan 15 i Arena Älvhögsborg. 

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS