SFL: Fredrik Notice inför Nacka borta – "Ska ha full pott när vi summerar helgen"

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Hör vad en matchvinnarna från derbyt senast, tvåmålskytten Fredrik Notice, har att säga om inramningen som blev, helgens dubbelmatcher samt sitt bästa Bajenminne. Du ser kvällens bortamöte med Nacka Juniors gratis i SFL Live-appen klockan 20.

 

 

Beskriv hur det var att få göra två mål inför 1850 personer och vinna mot Djurgården senast?

– En fantastisk känsla, vilken publik vi har alltså! Det är verkligen den tolfte spelaren, eller den sjätte blir det väl för oss, haha. Känslan när man stod där i spelargången och klev in till ”Just idag är jag stark”, det var gåshud över hela kroppen. Vi är jättetacksamma att så många kom!

 

– Jag tycker vi gör en bra laginsats och lite extra kul att få dra upp två i nättaket, även om bollen visserligen sköts på mig av en Djurgårdsspelare vid ena målet. Men det andra är jag nöjd med, lite överstegare, ”smack-smack” och upp med en tåpaj…

 

Foto: Peter Jonsson

 

I första halvlek såg det lite tillknäppt ut. Kände ni er tagna av stundens allvar eller var det svårt att dyrka upp Djurgårdens låga försvar?

– Det sistnämnda, skulle jag säga. Vi kommer igenom och har våra chanser i första halvlek också, där vi gör ett mål tidigt men även släpper in ett strax efteråt efter lite miss i kommunikationen. Det är svårt att spela mot lagen som spelar lägre, det ser alla, men det är heller ingen konst att spela på det sättet. Kanske några i laget kände av allvaret, vi har även ganska dålig historik i de här matcherna mot Djurgården, men överlag tycker jag att vi skötte oss bra.

 

Det är dubbla matcher den här helgen, Nacka Juniors borta under fredagen och Borås hemma på söndag. Det måste vara ganska tufft för kroppen, hur klarar du av det?

– Att springa runt och bära på 100 kilo inomhus med lite små kvicka steg är inte det lättaste alla gånger, men jag tror att jag kommer orka. Min kropp återhämtar sig väldigt bra, jag gör av med mycket energi och har väldigt bra ämnesomsättning.

 

– Nacka är alltid en jobbig match, trots att tabellen ser ut som den gör. Får vi inte hål på de tidigt vet vi att det kan bli tufft. När det kommer till Borås hemma tror jag att det ungefär kommer se ut som mot Djurgården. De har haft det väldigt turbulent på sistone och har tappat mycket senaste matcherna, så jag tror att vi kommer ha sex poäng på kontot när vi summerar helgen. Ingenting är dock klart, såklart!

 

Att möta Nacka hemma i Nacka, hur är det när publiken kommer så nära?

– Det är lite ”hemma i vardagsrummet”-känsla när publiken kommer så pass nära spelet på planen. Det har sina för- och nackdelar, de är vana att spela där men vi är samtidigt vana att spela inför mycket publik. Vi har även flera i laget som spelat där tidigare som vet hur det kan vara. Vi kommer få en match där, helt klart.

 

Till sist då, vilket är ditt bästa Bajenminne?

– Det måste vara när jag var fyra år när mamma och pappa tog med mig till Söderstadion. Det var stormatch som jag tror var ett derby och vi slog Djurgården med typ 3-0, men jag kommer inte ihåg exakt. Det var så vackert och jag grät redan då och sedan dess har jag varit Bajen trogen. Det var otroligt stort!

 

Om du inte kan vara på plats – se matchen gratis genom att ladda ner SFL Live-appen i App Store eller Google Play. Behöver du hjälp att komma igång, så finns info på denna länk.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS