toggle menu

SFL: Gå gratis med derbyplåt – ”Kan bli en riktigt bra söndag”

Av Redaktionen, Publicerat för 3 månader sedan.

Klockan 18 på söndagen tar Hammarby emot Örebro Futsal Club i Eriksdalshallen. För att maximera stödet från läktarna ger man derbypubliken möjlighet att förlänga den grönvita festen och gå gratis på futsalmatchen mot uppvisande av derbybiljetten. Vi har pratat med lagkapten Liridon ”Doni” Makolli om matchen och den stundande fortsättningen av Champions League-spelet.

 

Mot Stallarholmen fick du göra ditt 50:e SFL-mål. Grattis! Berätta om det. 
– 
Tack! Inget märkvärdigt mål egentligen. Özgür gör det bra. Han är trängd på kanten men tittar upp, och slår in bollen mot mål där jag löper in och slår in den.

 

Vilket av alla mål är det du är mest stolt över? 
Faktiskt inte ett SFL-mål, utan mitt Champions League-mål mot Vimsi. Det är en frispark från långt håll. Jag får en bra träff och bollen går rakt in i krysset.

 

Champions League, ja. Main Round och Malta närmar sig, med avfärd den 26 oktober. Hur är känslan inför det?
Känslan är bra, vi ser fram emot äventyret. Det kommer givetvis bli tufft, samtidigt är vi här av en anledning. Vi tror på oss och vi vill fortsätta skapa historia. 

 

SFL-säsongens första plump i protokollet kom senast. Vad berodde det på, tror du?
Ja, det var en tung förlust. Stallarholmen är ett bra lag, men under stora delar av matchen var vi det bättre laget. Vi skapade en hel del men lyckades inte göra mer än ett mål. Bra att vi skapar chanser ändå, målen kommer att komma framöver! 

 

Kanske på söndagen, när ett formstarkt Örebro Futsal Club väntar hemma i Eriksdalshallen. Vad ska vi förvänta oss av den matchen?
– 
Det kommer bli en tajt match, mellan två lag som vill pressa sina motståndare högt upp i plan. Vi får se om de gör det mot oss. Vi följer matchplanen och förhoppningsvis vinner vi. Dessutom hoppas vi på att Bajensupportarna ansluter till Eriksdalshallen efter derbyvinsten i fotbollen. Då kan det bli en riktigt bra söndag. 

 

Till den här säsongen har du fått rollen som lagkapten. Ett förtroendeuppdrag såklart. Trivs du i den nya rollen och hur skulle du beskriva dig själv som kapten?
Jag trivs bra som lagkapten, en ära. Vi har flertalet ledare på och utanför planen. Jag kanske inte är den som låter högst. Jag leder med exempel på och utanför planen med hårt arbete och professionalitet, och pushar mina lagkamrater. 

 

 

Hammarby – Örebro FC har avspark kl 18.00 på söndagen. Matchen sänds på Eurosport och i Discovery.

 

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS