SFL: Gabriel Diaz om landslagsspelet, serieupplägget och derbyt senast

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

Hur skiljer sig U19-landslagsmatcherna mot seriespelet i SFL, hur kändes det att få göra mål i sitt första derby i Bajentröjan och hur ser han på slutspel kontra en rak serie? Vi tog ett snack med Hammarbys nummer två, Gabriel Diaz. 

 

Vad säger du om segern mot Djurgården?

– Det var en väldigt rolig match, får jag säga, eftersom det var mitt första derby i Bajentröjan. Det var ett intensivt möte där vi började bra från vår sida, men tappade det sedan en aning. När vi sedan kom igång med vårt spel igen tycker jag att vi kontrollerar matchen och kunde avsluta på ett bra sätt.

 

Förutom första derbymatchen gjorde du även ditt första mål i den grönvita tröjan. Berätta om det.

– Oj, det var efterlängtat kan man säga! Jag hade väntat på det där målet ett tag och det var speciellt att få sätta dit målet i ett fullsatt hemmaderby inför så många personer. Att matchen även sändes i Eurosport gjorde väl inte saken sämre, haha. En riktigt skön känsla!

 

Foto: Anders Nyberg

 

Du är lagkapten i U19-landslaget, hur är det att spela där jämfört med SFL?

– Vi har inte hunnit spela jättemånga landskamper, två mot Finland plus EM-kval, men så här långt kan säga att det inte är så stor skillnad egentligen. I EM-kvalet var det främst Cypern som spelade bäst futsal, men jag skulle säga att det överlag är samma kvalitet. Det finns vissa lag i SFL som är något snäpp bättre, men de är något äldre och har kört futsal lite längre än andra.

 

Ja, ni har spelat en del träningsmatcher också mot just andra SFL-lag, hur har det gått?

– Det har gått bra faktiskt! Med tanke på att det inte alla är alla i vår trupp som kör futsal hundra procent och att inte haft jättemycket träningar tillsammans. Att vi då har lyckats vinna över SFL-lag tycker jag är riktigt bra gjort av oss och vi har ändå vunnit matcherna med god marginal oftast. Det är riktigt skönt att ha med sig, som till exempel 6-1 mot ”Blåvitt”, där de hade flera med från A-landslaget.

 

Till den här säsongen är slutspelet återinfört som bekant, tycker du att det är bra eller föredrar du den rakare serien?

– Jag föredrar det raka seriesystemet där ettan vinner, eftersom jag tycker det visar vilka som faktiskt är bäst i serien. I ett slutspel kan mindre faktorer komma att spela in och många saker kan påverka utgången. Jag förstår dock att man kanske vill få upp en ”hype” kring serien och sporten med ett slutspel.

 

Vi är 15 omgångar in i serien och jag kan tänka mig att ni börjar få rätt bra koll på de andra lagen. Är det några som du tycker ha stuckit ut och som du kan se som finallag?

– Det är svårt att säga. Vad som helst kan hända i ett slutspel, som sagt, och flera lag kanske förbereder sig för det redan nu för att kunna visa upp sig ännu mer då. Det är väl vi och Göteborg, om jag ska välja två lag, men tycker topp fyra i tabellen speglar ganska bra vilka lag det kommer handla om i slutspelet.

 

Hammarby – Borås AIK spelas i dag klockan 16 i Eriksdalshallen – biljett köper du på plats via antingen swish eller kontant. Priset är 60 kronor och barn under sex år går in gratis. Vi påminner även om att det är fri entré för uppvisande av spelar- och ledarkort för aktiva inom Hammarby IF.

 

Om du inte kan vara på plats – se matchen gratis genom att ladda ner SFL Live-appen i App Store eller Google Play. Behöver du hjälp att komma igång, så finns info på denna länk.

 

Foto överst: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments