toggle menu

SFL: Mallengren inför Göteborg hemma – ”Vi sätts på prov”

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Vid en av de matchförberedande träningarna inför söndagens hemmamöte med IFK Göteborg tog vi ett snack med Patrick Mallengren. Han tror på en sevärd toppmatch där trean Bajen tar emot tabelltvåan, och berättar också lite om sin bakgrund, sina meriter och hur det kändes att betraktas som Sveriges mest underskattade futsalspelare.

 

Hur står det till med dig?
– Jodå, det är bra, taggad inför match. Det känns skönt med möjligheten att revanschera sig efter förra säsongen, där vi förlorade mot dem här i Eriksdalshallen.

 

Ni har precis suttit och analyserat Göteborg. Är det något speciellt som framkommit?
– De är liksom oss väldigt futsalkunniga, så vi kommer att sättas på prov gällande det. Det kommer att bli väldigt futsalglatt nu på söndag.

 

De har värvat mycket inför säsongen och värvat bra. Är det något särskilt namn ni pratat om?
– Nej, vi tänker att de framför allt är bättre som lag nu. De har ju en massa landslagsspelare, men det har vi också. Det är lag mot lag. Nima Kadivar och Petrit Zhubi är såklart väldigt bra, men jag tror ändå att det blir två lag som mäts mot varandra.

 

Hur är läget i Bajen-truppen?
– Det är glatt. Vi har haft två matcher nu där vi kanske inte nådde de resultat vi önskat, men vi tror fortfarande på vårt spel. Så vi fortsätter bara framåt och jobbar på.

 

Du benämndes som Sveriges mest underskattade spelare när du fick ett pris vid en av försäsongens cuper. Tankar kring det?
– Jag tror det har att göra med att jag kanske inte är en spelare som syns genom rubriker eller med poängspel, utan med spelet där bakom som sker, själva rörelsemönstret som kanske inte lyfts för alla neutrala åskådare. Att motiveringen för priset löd så betydde rätt mycket för mig, och det ger också lite kredd till alla andra som också hamnar i lite samma sits, lite i skuggan.

 

Precis, vi ser ju att du ofta byts in vid fasta situationer eller numerära över- och underlägen, där det krävs taktiskt kunnande. Hur kom du in i futsalsvängen från början?
– Det var en kompis som heter Valentin Ponce och som ju spelade i Hammarby tidigare, som försökte i några år, och till sist lyckades ta mig till Falcao. Och sedan var det folk därifrån inblandade i att Bajens verksamhet drogs igång. Det var ett projekt som verkade roligt, att en större klubb som Hammarby ville ta sig in i futsalvärlden från grunden.

 

Du har skaffat dig en ganska diger meritlista?
– Ja, jag har tre eller fyra brons och två silver. Det jag kämpar för är alltså det där guldet, och det skulle vara kul att vinna det med Hammarby, det skulle betyda väldigt mycket.

 

Vilket är ditt bästa minne i Bajen futsal-tröjan?
– Nu måste jag tänka lite… Jag tror det får bli första derbyt som vi spelade mot Djurgården, när det var 1800 på läktarna, och man verkligen kände trycket från publiken när man skulle gå ut till ”Just idag”.

 

Och från fotbollsläktaren?
– Ja, vi gick ju på Hammarby-Göteborg där Kennedy knorrade in en frispark från 30 meter och tog emot den där ölen. Men det var ju inte bara den specifika händelsen, för i och med att vi var på plats fick man vara med om hela den där uppbyggnaden. Han skulle komma in, hela publiken sjöng hans namn. Det blev en frispark, hela publiken sjöng hans namn. Och så sätter han den.

 

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Bajenfutsal (@bajenfutsal)

 

Som vi ser ovan kan du göra rätt vackra pytsar, du också. Tack för pratstunden och lycka till på söndag!
– Tack så mycket!

 

 

Klockan 17.15 på söndag är det avspark mot IFK Göteborg i Eriksdalshallen. Biljettpriset är 60 kronor och barn under sex år går in gratis. Vi påminner även om att det är fri entré för uppvisande av spelar- och ledarkort för aktiva inom Hammarby IF.

 

Om du inte kan vara på plats – se matchen gratis genom att ladda ner SFL Live-appen i App Store eller Google Play. Behöver du hjälp att komma igång, så finns info på denna länk.

 

 

Foto: Jocke Eriksson

ANNONSER

Comments

comments