toggle menu

SFL: Micke Hedlund och Mosaddiq Zekria inför söndagens derbyfest

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

På söndag stundar en av säsongens största höjdpunkter, hemmaderbyt mot Djurgården. Vi tog ett surr med assisterande tränare Micke Hedlund och en av målskyttarna senast, Mosaddiq Zekria, om statusen i laget och känslan kring att det lutar åt ett så gott som fullsatt Eriksdalshallen.

 

Du gör din första säsong som assisterande tränare, Micke, och som serieledare antar jag att känslan är rätt god så här långt?

Hedlund: Ja, såklart! Det här är en jättehärlig grupp att jobba med. Vi har både kul och är väldigt seriösa i det vi håller på med, så det känns jättebra.

 

Seger senast borta mot AFC med 5-3, hur upplevde du matchen från sidlinjen?

Hedlund: Väldigt stabilt, vi för matchen fint med vårt spel 4 mot 4, följer vår spelplan och går in med rätt attityd. Vissa tyckte att det blev nervöst när 4-3-reduceringen kom, men jag kände mer att vi kommer göra ett mål till när läget dyker upp. Det finns dock lite att slipa på.

 

Du var en av målskyttarna, ”Musse”, inför 1600 åskådare i den nya hallen i Eskilstuna, berätta om målet.

Zekria: Det var riktigt skönt! Jag sade till mig själv innan att jag skulle göra mål och jag hade även lovat min dotter det. Jag gillar sådana matcher och gör inte jättemycket mål vanligtvis. Jag gillar mer att styra spelet i det stora hela, så målet var en fin liten bonus. Tre poäng var det som räknades.  

 

Foto: Jocke Eriksson

 

Ja, du är inne på defensiven där, AFC fick inte ut mycket alls av sin offensiv och som libero bär du en del av det ansvaret. Bajen har släppt in minst mål i serien, vad ligger främst till grund för det skulle du säga?

Zekria: Det ligger mycket jobb bakom det, som Micke nämnde. Vi lägger ner ex antal timmar i veckan på det här, vi tar del av mycket videoanalys och är väldigt professionella i det vi gör. Jag har spelat futsal länge, men inte så här pass seriöst. Varje detalj räknas. Precis som alla lag har vi våra svagheter, men vi vet om det och jobbar även med de bitarna vecka ut och vecka in. Alla vet vad de ska göra, vi kommer allihop på rätt sida direkt och jobbar för varandra. Vår inställning är ofta på rätt nivå också och även om vi drar på oss fyra frisparkar tidigt en halvlek kan vi fortsätta vara alerta och smarta och ligga på rätt gräns.

 

På söndag väntar säsongens stora hemmaderby mot Djurgården. Hur går tankarna inför matchen?

Hedlund: Framförallt ska det bli häftigt och jättekul! Vi hoppas ju att det blir smäckfullt där i ”Jerka” och en lika grym stämning som tidigare gånger. Vi kommer leva upp till det nere på planen, det råder det inga tvivel om, även om det såklart är svårt att föreställa sig exakt hur det kommer vara. Jag har till exempel inte varit med om ett sådant här derby.

 

1792 personer är rekordet för den här matchen. Slår vi det på söndag tror du?

Hedlund: Jag hoppas det! För vår del tycker jag att vi lever upp till bra futsal, vi leder serien och vi vill att publiken ska ha lika kul som oss. Vi har karaktärer som jag vet kan bjuda upp till dans, samtidigt som vi är en otroligt bra grupp. Det ska bli jättehäftigt, som sagt, men vad vi har att förvänta oss har jag ingen aning om. Vi ska ta tre pinnar och där någonstans ligger det viktiga.

 

Djurgården har rekryterat en del på senare tid och fått tillbaka några spelare från förra säsongen. Är det ett starkare derbymotstånd vi möter nu än i höstens 4-4-historia?

Zekria: Vi ska kolla extra noga när det närmar sig, men Djurgården är alltid jobbiga att möta. Vi underskattar aldrig våra motståndare utan kommer ta tag i taktpinnen och vara alerta från start. Gör vi det vi ska, tillsammans med publikens stöd i ryggen, vi kommer ta de där tre poängen vi går för.

 

Hur ser läget ut i matchtruppen?

Hedlund: Vi har två borta med långtidsskador precis som tidigare, Basberber och Mallengren. Det är klart att vi saknar de, det är inget snack om det, men vår trupp är så pass bred att varken vi i ledarteamet eller spelarna är oroliga. Det finns ingen som faller ur ramen i vårt lag, utan de som kommer hoppa in och spela vet vi kommer göra jobbet. Vi har angenäma problem, skulle man kunna säga, om vilka som ska spela och det är såklart bara kul!

 

Klicka här och säkra derbyplåten, som över 1200 andra!

 

Foto (överst): Jocke Eriksson

ANNONSER

Comments

comments