SFL: Modaser Zekria och Josef Rakez inför Strängnäs hemma i kväll

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

Inför kvällens hemmamöte med Strängnäs tog vi ett snack med Modaser Zekria, nyligen tillbaka efter en tids skada, och nummer nio Josef Rakez. Avsparken sker klockan 18.15 hemma i Eriksdalshallen. Du kan även se mötet i Eurosport 1 samt Dplay.

 

Vi börjar med söndagens hemmamöte med Borås och första poängförlusten på 10 matcher. Vad hände i den matchen?

Rakez: Vi kom inte riktigt upp i vår kapacitet. Som du säger hade vi många vinster på raken, vilket är otroligt starkt av laget eftersom det ofta spelas med små marginaler i futsal. Om vi ser till de matcherna som varit så har vi varit på bra på att knappt bjuda motståndarna på någonting, men vi kände oss en aning slitna i truppen med Nacka-matchen på fredagen nära inpå. Borås gör det bra, är tuffa och är ett av få lag som kan stå upp mot oss fysiskt sett. 

 

(Josef t. v.) Foto: Anders Nyberg

 

Vi har spelat 16 matcher och har börjat få lite skador och skavanker på sina håll. Hur är statusen för egen del?

Rakez: Personligen känns det bra. Jag känner mig pigg, men som du säger har vi fått två oturliga skador på Michel (Basberber) och Patrick (Mallengren) som är svåra att förebygga, händer det så händer det. Jättetråkigt, såklart, men håller tummarna att resten av truppen håller sig friska och kör hela vägen in i mål.

 

På tal om det är du, “Mudde”, tillbaka efter ett gäng veckors skadefrånvaro och rehabande. Vad var det som hände och hur är din status nu?

Zekria: Först och främst är det väldigt skönt att vara tillbaka. Jag drog baksidan och var borta i drygt åtta veckor. Jag kände lite på det borta mot AFC, men är tillbaka i gott slag nu. Det var mindre roligt att endast få ett kryss i söndags, men som Josef var inne på var det en tuff match som kunde slutat lite hur som helst. Krysset var ett nog rättvist resultat.

 

Foto: Anders Nyberg

 

Så du är helt återställd nu?

Zekria: Ja, det känns bra i kroppen nu och det är jättekul att vara tillbaka!

 

Strängnäs på besök härnäst, ett lag som går som gått som tåget på sistone. Hur kommer det sig enligt er?

Zekria: De har väldigt bra spelare och är ett lag som jobbar hårt för varandra. De har gjort det riktigt bra hittills och kommer bli en tuff värdemätare, men det ska kul!

 

Adnan Cirak har gjort hela 39 mål. Hur ska ni göra för att stoppa honom?

Rakez: Adnan är en person jag känner ganska väl då vi gick i gymnasiet tillsammans. Redan under första året såg jag att det var en bra målskytt. Utan att avslöja för mycket har vi några knep för att få stopp på honom, men vi måste se upp med hans avslut med båda fötterna och inte ge han någon tid. 

 

“Mudde”, du var en av de nya ansiktena inför säsongen. Har du någon relation till Bajen sedan tidigare?

Zekria: Det finns en liten historik, då jag spelade i Pojkallsvenskan med Hammarby när det begav sig och var även en sväng tillbaka och spelade med HTFF.

 

Vad har du för bästa Bajenminne?

Zekria: Det är nog när jag kom till HTFF och var och tränade en vecka med A-laget. Det var kul!

 

Slutligen, Josef. “Sultanen från Södermalm”, var kommer det ifrån?

Rakez: Det kommer från en Turkiet-resa när jag var i Istanbul, där jag blev inspirerad av förre Bajenspelaren Erkan Zengin som jag var och hälsade på. På träningen efter den resan hade vi en strechövning där man skulle sitta ungefär som en sultan och jag gick in för det till hundra procent, haha. 

 

Hammarby – Strängnäs FC spelas i dag klockan 18.15 i Eriksdalshallen – biljett köper du på plats via antingen swish eller kontant. Priset är 60 kronor och barn under sex år går in gratis. Vi påminner även om att det är fri entré för uppvisande av spelar- och ledarkort för aktiva inom Hammarby IF.

 

Om du inte kan vara på plats så sänds matchen på Eurosport 1 samt Dplay med sändningsstart klockan 18.00.

 

Foto (överst): Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS