SFL-retur mot IFK Göteborg på lördag – "Krävs fullt fokus"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Det börjar tighta till sig ordentligt i futsalslutspelet. Hammarby vann den första semifinalen mot IFK Göteborg med 4-2 efter att man hämtat upp ett 0-2-underläge på ett imponerande sätt. Man har således en tvåmålsledning med sig in i den avgörande returen i Eriksdalshallen på lördag. Vi har pratat med Gabriel Diaz om semifinalerna och om vårens landslagssamlingar.

 

 

När förbundskaptenen krympte truppen till lägret på Bosön i början av mars fanns du med i det ”nya” landslaget. Tyvärr missade du samlingen. Vad berodde det på?
– Ja, tyvärr blev jag sjuk precis innan lägret och missade samlingen, vilket var tråkigt.

 

Du är en av flera unga spelare som man valt att satsa på. Har landslaget någon uttalad målsättning som du kan koppla föryngringen av truppen till?
– Landslaget har siktet på nästkommande kvalifikationer vilket är om ett par år. Därför gäller det ju att ha en mix mellan äldre och unga spelare, så att även de yngre kan lära sig spelidén och spelsystemet som förbundskaptenen Matija Đulvat vill spela.

 

Publiken fick se en riktigt spännande och bra första semifinal mot IFK Göteborg. Hur upplevde du matchen?
– Det var en väldigt intressant match att spela, i och med att vi vände underläge till seger. I början av matchen tycker jag att vi kommer lite fel och ”bjuder” Göteborg på två mål. Men i andra rättar vi till oss och straffar dem rejält.

 

Du gjorde ett viktigt mål också. Berätta om det.
– Ja, det var riktigt kul att komma in på planen och göra mål direkt i stort sätt. I och med att jag är vänsterfotad så försökte de stänga min vänster, men de glömde bort att jag även har en högerfot!

 

Den avgörande semifinalreturen spelas nu på lördag hemma i Eriksdalshallen. Vad krävs för att Bajen ska ta sig till final?
– Från vår sida krävs det återigen fullt fokus i försvarsspelet och att vi ligger rätt hela matchen. Vi har en tvåmålsledning inför matchen, men det är fortfarande 40 minuter kvar att spela så ingenting är avgjort än.

 

 

Discovery+ och Eurosport sänder semifinalerna. Hammarby IF – IFK Göteborg spelas på lördag med start klockan 17.30 och Örebro SK – Strängnäs FC spelas på söndag klockan 15.00.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS