SFL: Röster inför kvällens andra kvartsfinal mot Örebro FC

Av Redaktionen, Publicerat för 3 månader sedan.

Den andra kvartsfinalen av två ska spelas, den här gången inför tomma läktare, och med 3-3 att gå på efter första mötet är det en helt öppen historia som väntar under kvällen. Hör tankegångarna hos Aylin Wallin, evenemangsansvarig för futsalen, och nummer 17 Sebastian Holmquist. Du ser mötet i Eurosport 1, Eurosport Player eller Dplay med sändningsstart klockan 19. 

 

Aylin Wallin, berätta om din roll.

– Jag är ansvarig för våra futsalarrangemang på hemmaplan, med själva strukturen som ligger bakom evenemangen och att samla all personal.

 

Du är också inblandat med delar fotbollens arrangemang (bland annat Bajen Bar och BUS), vilka likheter och skillnader finns det mellan de arrangemangen?

– Den största skillnaden är såklart storleken. Fotbollen har även en större grupp att ta hänsyn till rent publikservicemässigt, medan futsalen är betydligt mindre och där man även kommer mycket närmare den sportsliga delen. Det är väldigt kul och det blir en lite annan känsla med just futsalen.

 

Du som har jobbat nära publiken, hur ser du på publiktillströmningen som varit senaste säsongerna?

– Vår målsättning inför varje säsong har alltid varit att utöka antalet besökare, vilket vi har lyckats med och det är verkligen jättekul! Det är fler och fler som börjar hitta till futsalen och som även åker med och stöttar laget på bortaplan. Sporten är fortfarande relativt ny och det gäller att jobba in sig hos supportrarna.

 

Foto: Peter Jonsson

 

Hur jobbar ni för att komma närmare fansen?

– Vi jobbar väldigt mycket med våra sociala kanaler på Facebook och Instagram, där vi har egna konton, och vi försöker hela tiden presentera och profilera våra spelare för supportrarna. Vi för även en nära dialog med flera fans som varit med sedan starten och pratar om hur vi kan förbättra matchdagsupplevelsen i Eriksdalshallen.

 

Det var en fantastisk inramning i derbyt hemma mot Djurgården, med helt fullsatta läktare. Hur gick det för personalen att hantera den situationen?

– Det var jättekul och vi fick jobba en del, haha. Skämt åsido var det tråkigt att ganska många fick vända i dörren och inte fick plats men samtidigt var det otroligt kul med lapp på luckan och inte minst lärorikt för alla som jobbade den kvällen.

 

Det blir minst sagt en kontrast i den stundande andra kvartsfinalen här i kväll när läktarna står tomma, med anledning av corona-läget. Stannar all personal hemma i kväll eller hur ser det ut?

– Den ytterst nödvändiga personalen kommer vara på plats, så som sekretariatet och livescore, men även personal som håller koll på säkerheten för de båda lagen på plats. En stor skillnad mellan oss och de flesta lagen i den här serien är att Bajen är just Bajen. Utan att säga för mycket så kommer det synas att det är Hammarby som är hemmalag och vi vet att vi kommer ha många som tittar på matchen hemifrån. Den stöttningen kommer vi ta med oss in i hallen och det ska kännas för Örebro att de kommit till Södermalm och till Bajenland.

 

Foto: Peter Jonsson

 

“Basse”, det blev till slut 3-3 i det första kvartsfinalmötet. Kände ni på er att Örebro skulle vara starkare nu än i grundserien?

– Vi väntade oss att ÖFC skulle vara extra taggade, och även om man inte vill erkänna det smög det nog in en smula underskattning från vår sida eftersom vi har haft relativt lätt mot de under säsongen. Vi ryckte dock upp oss i andra halvlek och fick med oss ett okej resultat och nu har vi allting i egna händer på hemmaplan.

 

Hur var matchen annars tycker du?

– Det var en match där Örebro var väldigt aggressiva. De gick ut med hög press och det blev mycket duellspel, vilket gjorde att vi hade svårt att få till vårat spel i första halvlek. I andra började vi sedan hitta våra rotationer och rörelsemönster vilket gjorde att vi luckrade upp deras försvar allt mer. I slutändan en jämn match där slutresultatet speglar händelserna bra skulle jag säga.

 

Du gjorde två snygga poäng. Berätta om målet och framspelningen.

– Det är ”Doni” Makolli som har bollen på högerkanten. Jag kommer in på bortre och löper sedan inåt centralt och stöter in bollen när passningen kommer. Sen hade jag även assisten till Josefs 3-3-mål, där jag viker av och tar mig förbi min markering och skjuter mot bortre stolpen där Rakez står och lirkar in den med bara sekunder kvar. Ett snyggt futsalmål!

 

Foto: Peter Jonsson

 

Man brukar prata om hemmafördelar, men är det verkligen en fördel nu med ett tomt ”Jerka”?

– Det är fortfarande en match som ska vinnas, men det är klart är en stor skillnad när vi inte har våra fantastiska supportrar på plats som ger oss mycket energi. Det kommer vara speciellt för båda lagen som behöver ställa in sig på tomma läktare, så vi får anpassa oss efter situationen helt enkelt.

 

Hur har ni resonerat inom laget, var det någonsin en tvekan om att matchen skulle spelas?

– Vi har sagt internt att vi har ett mål i år och det är att vinna SM-guldet, och inget ska få stoppa oss från det. Sedan får vi såklart se hur saker och ting utvecklar sig ”utanför” planen.

 

Vad är ÖFC:s främsta styrka?

– Det är ett gediget futsallag, med flera individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher. De har även flera inarbetade mönster och rörelser som de jobbar med, så det är skickligt lag, helt klart.

 

Foto (överst): Jocke Eriksson

ANNONSER

Comments

comments