SFL: Ryck i toppen för Bajen – "Alla är potentiella poängspelare"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Bajen vann årets andra match i Svenska Futsalligan när tvåan ÖSK besegrades med 2-1. I och med segern har man efter 17 omgångar gjort ett ryck i toppen av tabellen och har fem poäng ner till nya tabelltvåan IFK Göteborg. I artikeln berättar huvudtränare Daniel Blanco om den fina starten på året och om vägen fram till slutspelet. Han delger oss också sina tankar inför söndagens bortamatch mot Norrköpings FK, ett möte som börjar 14.00 och sänds gratis i appen SFL Live.

 

2021 rivstartade med två toppmöten och två viktiga segrar. Först bortavändningen mot AFC i Eskilstuna, sedan uddamålsvinsten mot ÖSK, i Sjöstadshallen då “Jerka” renoverades. Berätta om matcherna, Daniel.
– Vi kommer med en stor revanschlust efter förlusten mot Libertà. Vi går in med inställningen att vi vill visa varför vi vann SM förra säsongen. Vi genomför båda matcherna efter matchplan och det ger resultat.

 

Någon spelare som du vill lyfta fram lite extra efter de här matcherna?
Jag vill lyfta hela laget, hur de jobbar för varandra, där alla är potentiella poängspelare! Det är något som vi har utvecklat. Det är viktigt för oss att vi inte gör oss beroende av två-tre spelare, utan att alla är en del av det kollektiva.

 

På söndag möter vi Norrköping, ett lag som slåss för att nå en slutspelsplats. Vad kan vi vänta oss av den matchen?
Norrköping är ett bra lag. De har individuellt duktiga spelare med en förmåga att höja sig när de möter topplagen i serien. De har till exempel vunnit båda mötena mot ÖSK, och de har en duktig ledarstab. Så det kommer att bli en väldigt tuff match, plus att det är vår tredje match på en vecka.

 

Att Bajen kommer få spela slutspel vet vi redan. Hur ser du på vikten av att vinna grundserien och de fördelar som följer med det?
Fördelen är att i en eventuell final får vi spela den på hemmaplan, och att vi får välja motståndare i kvart- och semifinal. Plus att vi vill vinna allt. Vi har en fruktansvärt bra vinnarmentalitet i laget. Ibland skulle jag önska att det gick att se våra träningar.

 

Samtidigt som man jagar seriesegern måste man tänka på att få laget i en formtopp till slutspelet. Hur resonerar tränarstaben runt det?
Vi har roterat en del på spelare och det just för att kunna vila spelare, så att de kommer i så bra form som möjligt till slutspelet.

 

Tolga Ayranci gjorde i onsdags sin första match efter den skada han ådrog sig mot Dinamo på träningslägret i Zagreb. Hur är hans status, och hur ser du på målvaktssituationen i laget just nu?
Hans form blir bättre och bättre. Vi chansade lite genom att slänga in honom i toppmötet mot ÖSK utan en match i kroppen och han gjorde det bra. Målvaktssituationen ser väldigt bra ut. Vi har tre väldigt bra målvakter i Benny Lekström, “Pato” Ortega och Tolga. Så det är ett väldigt angenämt problem.

 

 

Matchen mot Norrköping spelas i Åby Arena med start klockan 14.00 under söndagen. Du kan kostnadsfritt se matchen i appen SFL Live. Nästa hemmamatch spelas mot Skoftebyns IF den 17/1 och sänds på Eurosport 1.

 

 

Foto: Calle Appelqvist

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS