SFL: Spahovic inför helgen – "Viktigt att vi är effektiva"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

I helgen tar Hammarbys futsalherrar emot regerande mästarlaget Uddevalla och nykomlingen AFC, klockan 19 på lördagen respektive klockan 18 på söndagen, i Eriksdalshallen. Här delger Bajens nummer 11, Elvir Spahovic, oss sin syn på säsongsinledningen och tankarna inför de dubbla hemmamatcherna.

 

Elvir, Bajen har inlett starkt med två segrar, en oavgjord vilket ger en andraplats i tabellen så här långt. Är vi bättre förberedda än förra säsongen?
– Det tycker jag definitivt att vi är. Dels för att laget körde igång redan i juli månad och har slipat på det taktiska detaljerna, dels för att vi behållit nästan hela truppen från fjolåret samt fått in sex riktigt bra spelare till som gör att konkurrensen ökar på varje position. Vi har en bredare trupp, vilket i slutändan kan vara avgörande för att ta hem allt.

 

Svenska mästarna IFK Uddevalla gästar på lördag. Tuff fight. Hur ska vi spela för att slå dem?
– Vi ska spela som vi brukar spela, det vill säga med hög press, snabba förflyttningar och att vara bollförande. Samtidigt får vi akta oss för kontringar. Många lag i SFL har respekt för Hammarby och brukar falla lågt och gå på kontringar mot oss, så det gäller att vara på tårna även i de defensiva omställningarna. Sedan är det viktigt att vi är effektiva i våra avslut, just för att vi skapar så mycket lägen.

 

Och på söndag kommer AFC till Eriksdalshallen. De har öppnat med tre raka segrar och toppar tabellen. Vad är deras styrka?
– Nykomlingar i SFL som gjort det bra hittills. Styrkan är väl främst att de har några individuellt bra spelare som vågar utmana.

 

Du har gjort fem mål på två matcher men var avstängd senast. Hur påverkar avstängningen din målform?
– Det är inget jag tänker på. Jag har tränat på som vanligt, så förhoppningsvis håller målformen i sig.

 

Två matcher den här helgen. Härligt för futsalpubliken, men hur kommer ni spelare orka med det?
– Ja, vilken intensiv helg det blir. Vi är som sagt bra tränade och redo. Sedan har vi, som jag nämnde tidigare, en bred trupp vilket ger Daniel Blanco och Micke Hedlund möjlighet att rotera spelare om det blir trötta ben. Och man ska inte glömma Bajenfansen som ger oss extra boost.

 

Till sist, vilka leder serien på måndag?
– Hammarby!

 

Entrébiljetten köps i dörren, precis som vid premiären via antingen swish eller kontant, och nu i helgen får du söndagens hemmamatch på köpet när du pröjsar inträde för lördagens match. Pris: 60 kronor (barn under 6 år går in gratis).

 

Du som inte har möjlighet att närvara på plats ser alla Hammarbys matcher gratis i appen SFL Live. Appen är givetvis gratis och finns att ladda ner på både App Store och Google Play. Hela spelschemat hittar du här.

 

Foto: Jocke Eriksson

ANNONSER

Comments

comments