SFL: Uddamålsförlust mot Göteborg

Av Jocke Eriksson, Publicerat för 2 månader sedan.

Bajen Futsal hade under söndagen chansen att att skaffa sig ett rejält grepp om Svenska Futsalligan och sätta sig själva i förarsätet efter 20 spelade omgångar. Dessvärre blev IFK Göteborg för starka den här gången och Hammarby är med i toppen men har inte längre ligasegern i egna händer. Nu är man beroende av att IFK Uddevalla och Borås AIK tappar poäng under deras kvarvarande fem matcher (för Bajen återstår sex matcher).

 

Göteborg har det mesta av bollinnehavet i matchen men det är Hammarby som skapar chanserna. En blandning av oskärpa i avsluten och storspel av Göteborgs målvakt Oskar Jareflo gör att Bajen, trots det, endast lyckas göra ett mål. Det är Sebastian ”Basse” Holmqvist som trycker in en retur bara 24 sekunder efter att Göteborg tagit ledningen genom Mouhammed Omeirat. Göteborgs Nima Kadivar gör det matchavgörande målet i mitten av andra halvlek.

 

För futsallaget gäller det nu att snabbt släppa helgens match och istället fokusera på veckans två kommande matcher. På torsdag väntar ett bortamöte med Norrköping Futsal Klubb och på söndag kommer Strängnäs Futsal Club till Eriksdalshallen. Då båda dessa lag slåss för sin SFL-existens kring tabellens nedflyttningsstreck kan vi förvänta oss två heta och känslofyllda matcher.

 

Toppstriden lever alltså och torsdagens match mot Norrköping FK ser du i appen ”SFL Live”. På söndag kväll klockan 19 ses vi i Eriksdalshallen för att tillsammans besegra Strängnäs FC.

 

Arkivfoto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS