SFL: Zekria inför slutomgången – "Tror laget vet vad som krävs"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Med en omgång kvar av Svenska Futsalligan har Hammarby chansen att vinna grundserien för andra året i rad. I morgon lördag tar man emot Borås AIK i Eriksdalshallen. Vid seger eller oavgjort är förstaplatsen säkrad och med den ett antal fördelar att ha med sig in i slutspelet. Som etta får man bland annat får välja kvartsfinalmotståndare först, och om Hammarby går hela vägen till final så kommer den då att spelas i Eriksdalshallen.

 

Med ett hattrick senast i bortamötet mot Torslanda IK är Modaser ”Mudde” Zekria på väg mot en riktig formtopp. Här berättar Mudde om sin säsong och om hur han ser på det stundande slutspelet.

 

“Mudde”, du fick igång målskyttet ordentligt i 6-3 vinsten mot Torslanda.
– Ja, det blev tre mål senast. Jag hade fler lägen men tre mål får man vara nöjd med. Det viktigaste var att vi vann och att jag sedan fick göra tre mål är en bonus.

 

Du har varit borta en hel del under säsongen på grund av skador och bara spelat fem matcher. Berätta.
– Jag har haft problem med mitt knä och dragits med ett löparknä sedan förra året. Under säsongen har jag varit tvungen att vila i en hel månad och fokusera på rehab. Jag har fortfarande känningar i mitt knä, däremot känns det bra när jag är ordentligt varm. Så här långt har det varit en tråkig säsong för min del.

 

Förutom seriematchen mot Torslanda spelade du även träningsmatchen mot landslaget helgen innan. Du har verkligen har sett ut att vara på väg mot riktigt bra form trots skadeproblemen. Nu är du tyvärr avstängd i sista omgången  efter att du dragit på dig tre gula kort. Hur tänker du inför slutspelet?
– Riktigt tråkigt att vara avstängd, men jag får göra det bästa av situationen och fortsätta att stärka upp mitt knä. Annars känns det bra inför slutspelet, vi har ett fantastiskt lag. Förhoppningsvis är alla tillgängliga och då kommer konkurrensen göra att det blir riktigt jobbigt för ledarstaben att ta ut laget till matcherna.

 

Du har ju själv spelat tre matcher i landslaget. Det var i Nordic Cup 2018 och det blev tre vinster. Hur var det? Har du som mål att ta dig tillbaka till landslaget?
– Yes, det stämmer, och det var en rolig upplevelse. Jag har däremot inte något direkt mål att ta mig tillbaka dit. Fokus ligger på att få ordning på kroppen, så får vi se vad som händer sen.

 

Borås hemma på lördag. Minst oavgjort behövs för serieseger för Hammarby. Vad behöver laget tänka på inför matchen?
– Jag tror att laget vet vad som krävs. Det är en ”finalmatch” där vi har chansen att ta hem grundserien för andra året i rad. Det skulle vara fantastiskt roligt.

 

 

Hammarbys match mot Borås AIK sänds i appen SFL Live med start klockan 14 på lördag.

 

 

Foto: @magnusfotografen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS