toggle menu

Simone Boye Sørensen klar för Bajen - ansluter efter EM

Av Redaktionen, Publicerat för 10 månader sedan.

Hammarby har gjort klart med Simone Boye Sørensen som i skrivande stund är med det danska landslaget och spelar EM i England. Den 30-åriga försvararen kommer närmast från Arsenal och innan dess har hon spelat i lag som Brøndby och Bayern München. Hon kommer att ansluta till Hammarby efter EM och hon har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år.

 

Simone har en framgångsrik karriär där hon gjort 72 landskamper för Danmark och dessutom är vice lagkapten, 2017 tog hon och det danska landslaget EM-silver och utöver det har hon en drös med titlar från sina klubblag. Sørensen kommer, som tidigare nämnt, senast från Arsenal där de säsongen 21/22 kom på en andra plats i Women’s Super League. 

 

– Det är en mycket bra fotbollsspelare som kommer till Hammarby! När vi tittat på spelartruppen har vi önskat tillföra ännu mer erfarenhet och kvalitet truppen. Dagens trupp har många spännande unga spelare men de behövs äldre erfarna spelare som kan visa vägen. Vi har redan fått in Jonna Andersson som kommer bidra med detta. Med Simones erfarenhet från otaliga landskamper och från europeiska toppklubbar som Bayern München och Arsenal får vi in en mycket bra och erfaren spelare som vet vad som krävs för att ta sig till toppen och att vinna. Vi är övertygade att hon kommer göra vårt lag starkare på kort sikt men även vara med och bidra till lagets utveckling på lång sikt. Att Hammarby lyckas få loss en så meriterad spelare från Arsenal och dessutom på ett långt kontrakt är vi mycket glada för. Laget tar steg framåt hela tiden och vi känner att detta är ytterligare en pusselbit.

 

Säsongen innan Boye Sørensen gick till Arsenal spelade hon för Bayern München där hon vann ligan 20/21. Utöver detta har hon tidigare i karriären vunnit ligan två gånger med Brøndby – som hon spelade för 2013-2017 innan hon gick till svenska Rosengård. Simone har därmed tidigare spelat på svensk mark och tagit titlar även här, när Rosengård både 2017 och 2018 vann Svenska Cupen.

 

– Jag ser fram emot att ansluta till laget efter EM, Hammarby är en stor klubb med höga ambitioner och fantastiska fans som jag ser fram emot att möta, säger Simone om sin flytt till Bajen.
 

 

 

 
Simone blir spelklar för Hammarby i samband med att transferfönstret öppnar den 4 augusti. HTV-intervju samt mer om Boye Sørensen följer så snart hon anslutit.

 

Första hemmamatchen för Simone blir sensommarderbyt mot Djurgården den 21 augusti – skaffa biljett här!

 

Vi ses i sommar Simone!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS