Sittplats- och klacksäsongskorten slutsålda på Hammarby IP

Av Axel Pershagen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Säsongskorten på Hammarby IP säljer som aldrig förr. Svenskt rekord är redan slaget och nu börjar platserna ta slut. Sittplatsbiljetterna och klackbiljetterna är redan slutsålda.

– Självklart har vi avsatt en liten andel lösbiljetter för försäljning till de specifika matcherna, men säsongskorten på de sektionerna är slut, säger biljettansvariga Josefine Gasslander.

 

Totalt har 837 säsongskort sålts till Hammarby IP 2021 och damlagets återkomst till OBOS Damallsvenskan. En nästan 75-procentig ökning från det tidigare svenska rekordet på 503 sålda säsongskort. Och nu börjar de mest attraktiva platserna ta slut.

– Sittplats och klack är slutsålt. Vi har vissa som inte förnyat sina ännu och de ligger fortfarande som reserverade fram till den 1 mars. Om någon av dessa inte förnyas kommer de släppas till försäljning men annars är ståplats, så kallade ”områdesbiljetter” som återstår, säger Josefine Gasslander.

 

Utöver de 837 sålda finns i skrivande stund cirka 100 säsongskort som ännu inte är förnyade, varav 50 stycken på sittplats. Skulle några av dessa inte förnyas innan 1 mars släpps de till allmän försäljning den 9 mars.

– Blir det några kort som inte förnyas, framför allt av sittplatsbiljetterna, så lär vi hamna i ett läge likt när vi släpper derbybiljetter eller premiärbiljetter till herrarna där folk sitter hemma och hamrar på F5-knappen vid tiden för släppet.

 

Det stora biljettrycket har också aktualiserat frågan om ett säsongskortstak, likt de herrarna har på 16 000. För damerna kommer taket att ligga på 1 600 säsongskort, alltså även det cirka hälften av arenans kapacitet.

– Vi är inte där ännu, det är vi så klart medvetna om. Å andra sidan satte vi taket för herrarnas säsongskort långt innan vi nådde dit. Man måste ju skilja på en vision och en direkt målsättning. Visionen är att vi inom en överskådlig framtid nosar på taket och i framtiden även får användning för kösystemet till matcherna på Hammarby IP. Nu har vi redan gjort en fantastisk ökning och ser att intresset är fortsatt stort. Det är klart att det är kittlande att snegla mot ett framtida mål också då. Som Hammarbyare vet man ju att storslagna visioner inte behöver vara orealistiska när hela den grönvita familjen sluter samman. Även om det inte blir i år så kommer vi absolut slå i taket även på Hammarby IP en vacker dag.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS