toggle menu

ANNONS

Skön 2-0-seger borta i Örebro

Av Therese Back, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarby tog en skön tvåmålsseger efter mål av Astrit Selmani och Mohanad Jeahze inför 2512 åskådare på Behrn Arena. Här är matchrapporten från bortasegern.

 

Hammarby reste till Närke och ställdes mot ett sargat Örebro SK, som i den senaste matchen tappade ett likaläge till underläge i minut 97, och därmed gick in till dagens match som tabelljumbo. Bajen var fortsatt utan Abbe Khalili och Simon Sandberg på grund av skadekänningar samt Jeppe Andersen som drog på sig sin tredje allsvenska varning för säsongen mot Degerfors. Däremot var Bjørn Paulsen spelklar till eftermiddagens fajt och tog direkt en plats i startelvan på den högerkanten bredvid Aziz som bildades mittlås med Fjóluson. Dovin vaktade målet i dagens 4-3-3-uppställning där Darijan Bojanic äntrade planen som kapten.

 

Matchen blåstes igång av huvuddomare Bojan Pandzic och 27 sekunder senare jublade Hammarby efter att Astrit Selmani petat in bollen i nät, framspelad av David Accam. Det tog bara ytterligare någon minut tills Bajen fick en frispark som Darijan Bojanic lade in i straffområdet och hittade Bjørn Paulsens huvud, tyvärr i offsideläge.

 

I den 16:e minuten kom ett grönvitt jätteläge där Jeahze pricksköt Accam i ryggen med en passning. Bollen studsade sedan till Bojanic som lyckades peta in bollen till Accam vars avslut mot bortre fingertoppräddades av Mergim Krasniqi i hemmamålet.

 

 

Efter en period där båda lagen haft en del halvchanser vardera drog sig Hammarby på en frispark i minut 23 och Aimar Sher fick syna det gula kortet. Frisparken i sig vållade inga större grönvita bekymmer – inte förrän i sekvensen efter, när ÖSK:s Deniz Hümmet skickade en passning ut till Hussein Ali på högerkanten vars inspel till David Segers bredsida utanför var lagets dittills främsta chans. Spelet vände och efter några fina passningar inom laget fanns en avvaktande Paulsen strax utanför straffområdet som avlossade ett hårt vänsterskott strax ovanför målramen.

 

I den 37:e matchminuten letade hemmalaget efter Hümmet i Bajens målområde, som direkt gick på skott men Dovin plockade bollen lugnt och stabilt. I denna period var det Örebro som hade lite bättre flyt och presspel, men man svårt att komma till de där farligare avsluten. Halvtidsvila och bortaledning på tavlan.

 

I början av den andra halvleken hände inte speciellt mycket – inte förrän i minut 55 när Kevin Walker lade en frispark över muren mot första krysset. Dovin var med på noterna och stod för en fin parad. Walker avlossade ytterligare en frispark i den 67:e minuten men även här Oliver och boxade bollen ur målområdet – som gav ett lugnt och sansat intryck mellan målstolparna matchen igenom. Tre minuter senare startade Hammarby ett anfall där fyra passningar räckte: Dovin, till Ludwigson, till Amoo som slutligen spelade ut till Mohanad Jeahze på vänstersidan. Chippen mot bortre gick i ribban, stolpen och i nät – ett läckert mål som innebar 2-0 till Bajen.

 

 

Fjärdedomaren viftade med skylten som visade att tilläggstiden var fyra minuter denna eftermiddag. I den 92:a minuten kom inhoppande Vladimir Rodic till ett fint läge efter en fin passning från Jeahze, men fick en snedträff och bollen rullade ut längs långsidan. Det sista som hände i matchen var hemmaanfall som slutade med att Jake Larsson nickade bollen över målet – sedan ljöd Pandzics pipa som förkunnade att Bajen bärgade tre nya pinnar hem till Bajenland.

 

På torsdag inleds andra kvalrundan till Europa Conference League där Bajen tar emot slovenska NK Maribor med avspark 18.45 på Tele2 Arena. Därefter väntar allsvenskt hemmamöte med IFK Norrköping på söndagen klockan 17.30.

 

 

Samtliga foton: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS