toggle menu

Södra Teatern ny officiell partner till Samhällsmatchen

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

Södra Teatern och Hammarby Fotboll samarbetar för ett bättre samhälle. Det står klart när nu Södra Teatern går in som ny officiell partner till Hammarby Fotbolls samhällsinitiativ Samhällsmatchen.

 

– Vi är oerhört stolta över att vara en del Bajenland och det är en självklarhet för Södra Teatern att delta i arbetet för att göra samhället bättre. Samhällsmatchen är ett fantastiskt initiativ som vi är glada över att kunna stötta, säger Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern.

 

Som officiell partner till Samhällsmatchen kommer Södra Teatern att medverka i samband med Samhällsmatchens olika initiativ, men också vara en engagerad aktör i verksamhetens fortsatta utveckling

 

– Det gläder oss att Södra Teatern nu valt att ingå detta samarbete med oss. Södra Teatern är en institution på Södermalm med en stark kultur och identitet och som utgår ifrån samma geografiska punkt som vi. Att Södra Teatern nu väljer att engagera sig i Samhällsmatchen visar på att vi gör bra saker samt att de, tillsammans med oss, vill vara med och beröra individer. Vi ser att det finns många korrelationer mellan oss och tillsammans hoppas vi kunna göra många bra saker för människorna i vårt gemensamma upptagningsområde, säger Hammarby Fotbolls vice vd Markus Nilsson.  

 

Redan i våras deltog Södra Teatern i Samhällsmatchens sommarjobbmässa på Tele2 Arena och träffade hundratals arbetssökande ungdomar i åldrarna 16–20 år. I sommar och höst väntar fler aktiviteter.

 

– Hammarby Fotboll och Södra Teatern har redan byggt upp ett bra samarbete och Samuel och gänget på Södran är väl insatta i vad Samhällsmatchen är och vad det betyder för våra supportrar. Tillsammans kommer vi att kunna höja nivån, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig Hammarby Fotboll.

 

 

 

Om Samhällsmatchen

Samhällsmatchen är ramverket för Hammarby Fotbolls insatser i samhället och handlar mer om matchen utanför de kritade linjerna än vad som sker på fotbollsplanen. Genom Samhällsmatchen visar Hammarby Fotboll hur man som idrottsförening kan vara med och bidra med olika lösningar, med konkreta och mätbara insatser, inom olika samhällsutmaningar. Samhällsmatchen är ett långsiktigt och levande initiativ som kommer att utvecklas löpande för att svara upp mot aktuella utmaningar.

 

Läs gärna mer: www.samhällsmatchen.se

 

Samhällsmatchen tar utgångspunkt i tre av FN:s globala hållbarhetsmål:

 

  • Hälsa och välbefinnande (mål 3)
  • Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8)
  • Minskad ojämlikhet (mål 10)

 

Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

 

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS