Sportchef till Hammarby Flickakademi

Av Hammarby IF Fotbollförening, Publicerat för 9 månader sedan.

Nu under hösten tar Hammarby Fotboll nästa steg inom flick- och damfotbollen genom att starta en flickakademi.  Sportchef för akademin blir Håkan Jensgård, som sedan tidigare är engagerad i Hammarbys akademiverksamhet på pojksidan. Sedan flick- och damfotbollen gick in i Hammarby IF FF har verksamheten vuxit och innefattar i dag drygt 600 spelare, ett antal som klubben räknar bara kommer att växa.

 

 

 

Hammarby har sedan några år tillbaka en akademi på pojksidan, en långsiktig satsning som nu börjar ge resultat. Nu startar alltså klubben en akademi även för flickfotbollen som kommer att ledas av Håkan Jensgård. Den nyutnämnde sportchefen har sedan trå år tillbaka verkat som målvaktstränare på pojksidan för Hammarbys U17-lag, och han tränar även Syrianska FC:s målvakter, ett uppdrag han kommer att slutföra efter årets säsong.

 

Tillsammans med lärarutbildning på GIH, samt en examen i beteendevetenskap/organisation, har Håkan en gedigen fotbollsbakgrund. Som aktiv var det målvaktspositionen som gällde, och som tränare inom flickfotbollen har han haft uppdrag i Tyresö FF och Huddinge, samt varit distriktslagstränare för Södermanland.

 

 

 

Håkan kommer själv att träna damjuniorlaget som kommer att utgöra en del av flickakademin tillsammans med F05, F04 och F03. Basen för verksamheten blir Kanalplan när den står färdig, och lagen kommer att ha välutbildade tränare. För de yngre åldersgrupperna är det fortfarande Plantskolan som gäller med extra träning en gång i veckan med externa instruktörer.

 

 

 

Målsättningen med akademin är att spelare som kommit långt fram i sin utveckling ska få möjlighet att fortsätta utvecklas och att Hammarby ska få fram spelare till vårt damlag. Ett nära samarbete med Olof Unogård och damlaget är en självklarhet. Regelbunden målvaktsträning och möjlighet till hjälp med rehab och skadeförebyggande träning kommer att finnas. Verksamheten kommer att starta under oktober/november.

 

 

 

Håkan Jensgård om sitt nya uppdrag:

 

– Jag är glad och stolt över att ha fått föreningens förtroende i detta. Hammarby är en fantastisk klubb som kan ta väl hand om såväl bredd som elitförberedande spelare, och vi har verkligen möjlighet att driva tjejfotbollens utveckling i Söderort under de närmaste åren. Först på agendan står att rekrytera utvecklingsinriktade och kompetenta tränare. Därefter ska vi installera oss på Nya kanalplan som kommer erbjuda en fantastisk träningsmiljö för tjejerna och tillsammans ska vi inom en snar framtid skapa en flickakademi i toppklass.

 

 

 

Damlagets tränare Olof Unogård välkomnar Håkan, och ser satsningen på flickakademin som rätt steg att ta för att på sikt kunna stå sig i den hårdnande konkurrensen.
 

 

 

– När storklubbar ute i Europa börjar satsa mer på damfotboll så måste vi inom Sverige bli bättre att få fram egna elitspelare, för att inte bli frånsprungna fullständigt. Vi kan inte värva in spelare på samma sätt som förut och som det ser ut just nu spelar inte längre världens bästa spelare i Damallsvenskan. Tittar vi på vår egen trupp så har vi endast en spelare, Ellen Gibson, som gått hela vägen från knattefotboll till A-lag, och den siffran måste vi få upp. Generellt sett, inom flick- och damfotboll, har man fått hålla på med grundläggande spelarutbildning alldeles för högt i både ålder och nivå – för att det saknats välutbildade tränare långt ned i åldrarna. Det försöker vi ändra på nu och förhoppningsvis kan Stockholmstjejer framöver identifiera sig med fler spelare som gått hela vägen i Hammarby.

 

 

Spelare som har intresse att provspela för flickakademin kan anmälan sig på länken nedan:

https://response.questback.com/idrottsklubbar/cok0such0u

Banner 600x600
VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

hif_bejendealen-small