toggle menu

ANNONS

Stefan Billborn Hammarbys nye huvudtränare

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 år sedan.

Det står nu klart att Stefan Billborn tar posten som huvudtränare i Hammarby Fotboll. Han är överens med klubben om ett treårsavtal, och kliver omgående in i sin nya tjänst.

 

 

Stefan Billborn har som bekant verkat som assisterande tränare i Hammarby under säsongen som gick. Nu får han alltså förtroende som huvudtränare.

 

 

– Vi är mycket glada att Stefan kommer att leda laget. Han besitter ett stort fotbollskunnande och har lång och bred erfarenhet av att leda lag inom alla nivåer. Med sitt fokus på utveckling och sina ledaregenskaper passar han perfekt in i den organisation Hammarby Fotboll vill bygga runt laget, säger Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull.

 

 

45-årige Stefan Billborn var under många år verksam inom Brommapojkarna där han länge jobbade inom ungdomsverksamheten för att 2012 gå in i A-lagets stab som assisterande tränare. 2014 hade han huvudtränaransvaret i samma förening, för att året därpå ansluta till Hammarby som ansvarig för Hammarbys akademiverksamhet. Till säsongen 2017 engagerades han så alltså som assisterande tränare i Hammarbys A-lag, och när han nu blir huvudtränare är det en lösning Hammarbys sportchef Jesper Jansson är mycket nöjd med.

 

 

– Stefan Billborn står för en fotboll och en tydlighet i sitt ledarskap som stämmer väl överens med de riktlinjer vi tagit fram inom klubben. Han är oerhört kompetent och har varit med och utvecklat många elitspelare inom svensk fotboll.  Stefan har vad som krävs för att axla huvudtränarrollen, han är en lagspelare ut i fingerspetsarna, och med sitt kunnande åtnjuter han respekt hos såväl spelartrupp som den övriga ledarstaben. Nu ska vi också se till att bygga ett team runt omkring som kompletterar honom, säger han.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS