16 maj 2023

Stig Anvret har gått bort

Stig Anvret avled häromveckan, vid 95 års ålder. ”Stickan” hade ett stort grönvitt hjärta – idrotten och Hammarby IF var en stor del av hans leverne. Med stort engagemang och entusiasm jobbade han för Bajens bästa.

Stig var under 1960-talet lagledare för Hammarby Fotbolls herrlag. Dessförinnan var han djupt engagerad som lagledare för ungdoms- och juniorlagen, där han gjorde stora insatser för uppbyggandet av Hammarbys ungdomsverksamhet.

1955 utsågs Hammarby av Stockholms Fotbollförbund till årets bästa fotbollsklubb. Stig fick då ett förtjänstdiplom av förbundet.

Stig ställde upp ideellt med både kunskap och engagemang. Han jobbade ofta från 8.00 till sen kväll, med kontroll och samordning av det som hände på Årsta IP.

”Det som är roligt med det här, är att man gjort något som alla spelare kommer att ha glädje av. Det känns som en värdefull insats”, uttryckte han en gång.

Efter invigningen av träningsanläggningen på Årsta IP den 8 september 1998 fortsatte ”Stickan” att dagligen hjälpa till att ha koll på idrottsplatsen.

Stig var sedan 2018 hedersledamot i Hammarbyveteranernas styrelse. Som lagledare fick han 1960 Hammarbyveteranernas utmärkelse Hammarbybragden.

När nu Stig vid 95 års ålder lämnat oss finns bara ljusa minnen kvar av en för evigt trogen hammarbyare.

Stig Anvret sörjs närmast av sonen Per och dottern Karin.

Text: Jan Lundqvist, Hammarbyveteranerna (SHV)

Nyheter

Dam

Herr

Annons
banner
Annons
banner