ANNONS

Stort tack för att du står kvar – nära 40 miljoner säkrade

Av Redaktionen, Publicerat för 3 veckor sedan.

Den 29 maj lanserade vi kampanjen Vi ses snart igen som ett upprop främst till våra säsongskortsinnehavare och samarbetspartners för att stå kvar vid klubbens sida, oavsett hur den här märkliga säsongen utvecklar sig. Responsen på kampanjen har varit enorm och överträffat allt det vi vågat hoppas på. När vi nu summerar första delen av kampanjen kan vi konstatera att den varit värd närmare 40 miljoner kronor för klubben.

 

Vi vill härmed ta tillfället i akt och tacka alla som på ett eller annat sätt varit med och bidragit i skapandet av kampanjen, och inte minst alla som valt att ta det aktiva beslutet att Stå kvar. Det ni har gjort för Hammarby Fotboll i denna svåra tid är obeskrivbart. Utan det stöd och den backning vi fått från er hade klubbens framtid både på kort och lång sikt varit mycket, mycket oviss och utmanande. Mycket troligt hade vi försatts tillbaka till en plats dit ingen av oss vill tillbaka.

 

Låten Vi ses snart igen som togs fram av Magnus Carlson och David Ritschard har fram till nu närmare 700 000 spelningar på Spotify och musikvideon av låten har strömmat drygt 100 000 gånger på Youtube.

 

 

Det ensamt kan bara sammanfattas som en riktig braksuccé. Utöver det har det skapats mängder av initiativ från supportrar för att uppmärksamma kampanjen och för att hjälpa klubben ekonomiskt genom köp av stödplåtar.

 

Ert aktiva stöd i ett perspektiv

Drygt 12 000 säsongskortsinnehavare valde under perioden 29 maj till 30 juni att stå kvar, liksom drygt 130 av våra samarbetspartners. För att sätta detta i ett perspektiv motsvarar det säkrade intäkter för klubben på drygt 35 miljoner kronor. Därtill har det sålts närmare 50 000 stödplåtar vilket genererat en intäkt på cirka 2,5 miljoner kronor. Tack vare stödet kan vi nu använda dessa medel i planeringen av verksamheten framåt och på så sätt behålla kvaliteten i våra två representationslag samt i vår organisation på kontoret på Årsta IP. Utan det här stödet hade vi varit tvungna att vidta mycket drastiska, negativa åtgärder för klubbens verksamhet – något som hade påverkat oss på ett dåligt sätt på både kort och på lång sikt.

 

Kampanjen kommer att pågå under hela säsongen

Den akuta krisen för klubben är avvärjd men klubbens långsiktiga överlevnad är fortfarande, i allra högsta grad, i fara. Det finns ännu inga besked om när fotboll kan komma att spelas inför publik igen och de långsiktiga konsekvenserna av den pågående pandemin går ännu inte att överblicka. Därför kommer vi löpande under säsongen skapa aktiviteter under ramarna för den här kampanjen.

 

Den första delen av kampanjen, som var riktad specifikt till våra säsongskortsinnehavare och samarbetspartners, får härmed anses summerad. Som både säsongskortsinnehavare och samarbetspartner kan man fortfarande ta det aktiva beslutet att Stå kvar på visessnartigen.se, och först efter att säsongen i Allsvenskan och Elitettan är slutförd har man möjlighet att som ”säsongare” få tillbaka pengarna för de matcher som spelats utan publik.

 

Håll utkik i våra officiella kanaler för fortsättningen av kampanjen framöver.

 

Om du fortsatt vill stötta klubben så är det bästa sättet att köpa stödplåtar till våra matcher.

 

Köp stödplåtar här eller genom att swisha 50 kr till: 123 155 64 71.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS