Supporterinfo: Djurgården-Hammarby

Av Jakob Uddeholt, Publicerat för 9 månader sedan.

På söndagen är det dags för säsongens sista derby, när Djurgården och Hammarby möts på Tele2 Arena. Här är samlad publikinformation för dig som ska se matchen på plats.

 

 

Arena

 

Matchstart: 15.00
Entréerna öppnar:
13.30

 

Vid derbyn med Hammarby som bortalag är förutsättningarna för Hammarbyfansen på läktarna och längs vägen till arenan annorlunda än när vi står som hemmalag.

 

Sektioner: Hammarbyfansens sektioner är på den norra sidans övre och nedre läktare.

Entréer:
Övre etage:
Entré B
Nedre etage:
Entré Y

 

Båda entréerna är på trafikplan under den vanliga entrébrickan. Ingång är endast möjlig därifrån.

 

För Hammarbyfans på andra sektioner än dessa, gäller den entré som står på biljetten med ingång från entréplan.

 

Vi rekommenderar alla att ha biljetten klar antingen i utskrift eller på mobilen. Uthämtning på matchdag medför köer och är inte möjligt intill entréerna B och Y.   

 

 

Till och från arenan

 

Alla supportrar som ska till bortasektionen går enklast från Skärmarbrinks tunnelbanestation. Enda vägen till bortasektionens entréer är via entrétorget och vidare ned på vägen (Arenaslingan) mellan Globen och Nynäsvägen. Se karta nedan.

 

För Hammarbysupportrar som ska till övriga sektioner rekommenderas också Skärmarbrinks tunnelbanestation, med promenadväg till entréerna via Globen torg och Arenatorget.

 

Parkering: Rekommenderad parkering är i Globengaraget eller i angränsande bostadsområden mot Skärmarbrink/Hammarbyhöjden, men parkeringsplatserna är få. Kollektivtrafik rekommenderas främst för att ta sig till arenan.

 

bortaderby2017

 

 

Service och säkerhet

 

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Hammarby Fotboll med supportrar står inför ännu ett derby som har fantastiska förutsättningar för en stor publikfest, men samtidigt också inför stora utmaningar. Tillsammans med Djurgården Fotboll har en tät samverkan skett med lösningsfokus och bra service, vilket ger en stark tilltro till att det finns en logistik som kommer att fungera bra.

 

En av de viktigaste förutsättningarna för ett fungerande arrangemang och fungerande publikflöden utanför arenan är också publikens inställning och attityd till varandra, såväl olika kategorier Hammarbyfans som Djurgårdssupportrar.

 

Hammarby Fotboll ser alltså i vanlig ordning fram emot ett derby med många känslor i luften men vill vädja till alla grönvita om att visa respekt för varandra, för motståndarsupportrar, för personal, för spelare och för det pågående spelet på planen. Tillsammans visar vi upp en Hammarbyatmosfär att vara stolta över!

 

Vi arbetar kontinuerligt med att minimera ett beteende som riskerar att påverka supportrar och arrangemang negativt, vilket framförallt gäller:
– inkastade föremål
– pyroteknik inklusive bangers
– bråk på och utanför arena

 

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Rökning: Inga rökrutor vid derbyn. Rökning är inte tillåten inne på arenan.

 

Utrymningsvägar: Hammarby Fotboll ber alla besökare att respektera att trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.

 

Tryck inte på. Det kan bli hårt tryck vid entréerna innan match och köer bildas. Vi ber er därför om att komma i tid, att ta det lugnt och att visa respekt för och omtanke om såväl annan publik som personal.

 

Undvik att sätta upp klistermärken. Dessa tas bort efter varje match och kostnaden för borttagandet faktureras Hammarby Fotboll. Vi tar gärna emot idéer om hur vi tillsammans kan färga de inre rummen på arenan.

 

Personal: Tre SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget och för framtida önskemål.

 

Servicepersonal finns i form av entrévärdar, publikvärdar och ordningsvakter för service och trygghet. Har du som supporter frågor eller synpunkter/info är du välkommen att kontakta dessa.

 

Mat och dryck: Bakom den norra läktaren finns kiosker och snabbmatsluckor öppna med fullt utbud. Ingen starköl serveras, däremot folköl.

 

Souvenirförsäljning: Ingen souvenirförsäljning från Hammarby Fotboll vid denna match.

 

Supportersamling: Hammarbysupportrar samlas framförallt på Södermalm med Medborgarplatsen och Götgatan med dess intilliggande krogar som centrala platser. Rekommenderad tunnelbanestation är Skärmarbrink.

 

För frågor och idéer om informationen, kontakta SLO Jakob Uddeholt: jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.se

 

 

Foto överst: Bildbyrån

VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

hif_jobbafoross