Supporterinfo: Norrköping borta

Av Jakob Uddeholt, Publicerat för 9 månader sedan.

På måndag står allsvenskt toppmöte på menyn, när Hammarby möter trean Norrköping på bortaplan. Arenan ser ut att bli utsåld med uppåt 16 000 åskådare, och till stor del handlar det förstås om den grönvita supporterkaravan som kommer att ringla sig ner till Östergötland. I den här artikeln finns samlad publikinformation för dig som ska se matchen på plats.

 

 

Arena- och biljettinfo:

 

Namn: Östgötaporten
Publikkapacitet: 16 000

Bortasektion:
Ståplats på Sektion Q på den södra kortsidan, och sittplats på sektion O på den östra långsidan.

 

Biljettköp och entré:
Vid arenan på matchdag kommer med största sannolikhet inga biljetter att finnas tillgängliga. Det mesta är slutsålt, se denna länk för eventuella biljetter som faller åter i systemet.

 

Entréer: Entré 3 gäller för ståplatssektion Q.

 

För de som ska in på Hammarbys tilldelade sektion O är entrén från Albrektsvägen utanför den östra läktaren. Se karta nedan.

 

OBS: Det är trångt med utrymmen vid insläppen, och då många kommer samtidigt sent inpå match blir det extra högt tryck. För att undvika att få köa så pass att början på matchen riskerar att missas så rekommenderas att komma i god tid.

 

Entrén öppnar: 17.45.

 

Supporterkort: Visas upp efter visiteringen och byts mot biljett innan insläppet.

 

Innanför entrén: Två vägar in till läktaren. Efter entrén till ståplats finns dels den ”klassiska” vägen, upp för trappen till läktaren. Nytt sedan förra säsongen är att man nu även kan ta direkt till vänster efter insläppet, för att komma in på läktaren. Denna väg kommer att skyltas upp för att jämna flödena med människor. Tidigare år har det blivit trångt och stoppats upp i flödena in på läktaren, därför är det nu möjligt att gå två vägar, vilket rekommenderas att utnyttjas.

 

arena_suppinfo

 

 

Service:

 

Mat och dryck: Kiosk med basutbud inklusive korv med bröd. Folköl finns. OBS: Endast kort gäller för betalning inne på arenan.

 

Toaletter: Fasta toaletter, både pissoar och vanliga. Uppmärkt damtoalett.

 

Bilparkering: Hammarby-supportrar erbjuds att parkera på den gamla konstgräsplanen bakom den södra läktaren. Parkeringen kostar 25 kronor och betalas via Swish. Infart från Ektorpsgatan.
Närmaste större parkeringar utöver denna finns vid parkeringshus i centrum.

 

Bussparkering: Parkering för bussar finns i direkt anslutning till bortasektionen. Bussarna rekommenderas att ta Södra Promenaden fram till brandstationen, vänster i rondellen in på Albrektsvägen, första höger i Fotbollsrondellen och sedan höger igen in på Ektorpsgatan.

 

Matchprogram: Säljs i kioskerna.

 

Resa: Bajen Fans organiserar bussar, om det finns platser kvar bokas dessa via denna länk.

 

 

Övrigt:

 

Supportersamling: Krogen Hugo håller öppet för Bajare. Adress: Slottsgatan 118.

 

Hammarby Fotboll på plats: Två SLO:er och två säkerhetsansvariga. Kontakt till SLO på matchdag, Jonas Myrstedt 0737228101. Kontakt innan matchdag, Jakob Uddeholt: jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.se

 

 

Tack, uppmaning och information

 

Hammarby Fotboll välkomnar och tackar dig supporter som reser till Norrköping för att stötta laget till tre poäng.

 

Vi rekommenderar alla supportrar till bortasektionen att komma i tid, och att ta hand om och ha tålamod med varandra vid trängsel.

 

Vi ber er att inte sätta upp stickers eller utföra annan form av skadegörelse, det medför kostnader för Hammarby Fotboll. Vi ber om respekt för spelet och spelare på planen, funktionärer och motståndarsupportrar. Tillsammans är vi Hammarby och eventuella destruktiva beteenden skadar oss alla.

 

Vi jobbar ständigt med att förbättra förutsättningarna för Hammarbyfans som åker på bortamatch, vilket gäller allt från förhållandena på arenorna och Hammarby Fotbolls närvaro, till bemötande från polis med mera. För att veta vad vi kan förbättra, är det viktigt att du som supporter hör av dig. Har du synpunkter och/eller idéer från detta besök är du välkommen att höra av dig till SLO på mail: jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.se eller ta kontakt innan/på/efter match.

 

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments