toggle menu

ANNONS

Supportrarnas Magasin ger ut säsongsguide!

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

En säsongsguide helt inriktad på Bajen inför säsongen. Det är nya greppet från Supportrarnas Matchprogram. Till månadsskiftet mars-april kommer en 68-sidig guide med intervjuer, spelarfakta, tabelltips och tröjhistorik.

 

Redaktör Magnus Hagström, hur kommer det sig att ni gör den här satsningen?
– Vi står ju inför ännu en säsong med stor osäkerhet kring om vi får se matcherna på plats. Allra helst vill vi att allt ska vara som vanligt och vi får stå där i vimlet utanför Nya Söderstadion och hojta om våra program. Men så länge publik inte tillåts vill vi göra vad vi kan för att hålla lågan brinnande i Bajenland. Förra året startades Supportrarnas Magasin som kan beskrivas som ett kulturmagasin om Hammarby, och det togs emot väldigt väl. Nu tyckte vi att ett lämpligt tema för årets första nummer är en guide inför säsongen.

 

Vad innehåller guiden?
– Det bestämdes tidigt att vi skulle fokusera ungefär lika mycket på damlaget som på herrlaget. Att damerna gick upp i Allsvenskan har spridit mycket glädje bland Hammarbys fans och vi är på många sätt föregångare när det gäller support till damfotbollen, det visar inte minst intresset för att köpa säsongskort till årets matcher på Hammarby IP. För Matchprogrammet är det angeläget att bidra till en utveckling där damfotbollen ges högre status.

 

Låter bra, men det var inte svar på frågan om innehållet…
– Javisstja… grunden är rejält intervjumaterial. Vi har pratat med huvudtränarna Stefan Billborn och Pablo Piñones-Arce om läget inför säsongen och dessutom med tre av spelarna i respektive lag. Det är en bra mix av stjärnor, veteraner och talanger. De flesta Hammarbyfans är väl intresserade av spelare som Astrit Selmani, Madelen Janogy, June Pedersen, Oliver Dovin, Jeppe Andersen och en talang som Matilda Vinberg? Hela trupperna presenteras med info om klubbkarriär, kontraktslängd och sådant. Betygsättning bjuder vi också på.

 

– En kul grej är en special om när Rod Stewart sponsrade på Hammarbytröjan, kompletterat med en genomgång av 50 års tröjsponsring. En liten hyllning till handbollslaget som just tagit steget upp i Handbollsligan hade vi plats för också.

 

Hur får vi tag i säsongsguiden?
– Enklast är att beställa den i Supportrarnas Matchprograms webbshop. Priset är 99 kr och då ingår portot. Beställningar som görs i tid skickas ut fredag 26 mars och når förhoppningsvis läsarna på måndagen. Därefter skickar vi ut så fort beställningarna kommer in. Guiden kommer också att säljas i 69:ans Spel och Tobak på Götgatan 69 från tisdag 30 mars.

 

Till sist, när du ändå är på tråden. Hur går det i årets allsvenska?
– Herrlaget blir trea, damerna kommer femma.

ANNONSER

Comments

comments