ANNONS

Supportrarnas Magasin: Nummer 4 ute!

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Gänget bakom Supportrarnas Matchprogram har av förklarliga skäl inte jobbat med tryckta matchprogram till de allsvenska matcherna i år. Men de har ändå hållit sig sysselsatta och bjudit Bajenland på läsning under året genom att göra 68-sidiga magasin. I dagarna släpps det fjärde numret – som de själva menar är det bästa hittills. – Ja, jag tycker vi avrundar året på topp, säger redaktör Magnus Hagström.

 

Vad innehåller då Supportrarnas Magasin nr 4?
– Vi vill att magasinet både ska innehålla aktuell fotboll och samtidigt ta ett större greppet på fenomenet Hammarby. Exempel på aktuellt fotbollsmaterial är intervjuer med två av de mest intressanta spelarna just nu: Aimar Sher i herrlaget och Carol Rodrigues hos damerna. När det gäller Aimar har vi fått komma hem till hans trevliga familj och titta in i pojkrummet. Vi har också gått på barnvagnspromenad med småbarnsfarsorna David Fällman och Dennis Widgren. Överhuvudtaget är det väldigt fint att Hammarby är en klubb där vi får chansen att komma spelarna ganska nära och träffa dem på andra sätt än vid presskonferenser.

 

– En annan typ av text är fotbollsekonomibloggaren Kristof Vogels möte med Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund. Och det är ju också ett talande exempel på att det finns en öppenhet i klubben.

 

Du nämner “fenomenet Hammarby” – vad menas med det?
– Vi ser Hammarby lika mycket som en kulturell företeelse som ett fotbollslag, och vill visa det i vårt magasin. Och magasinsformen är väldigt bra när man vill plocka fram de kulturella aspekterna. Dels finns plats att bre ut sig, dels är pappersformatet fint för att lyfta fram bilder till exempel. I detta nummer har vi valt att göra ett retrospektiv med fotografen Martin Nauclér, som under närmare tre decennier hängt runt Hammarby och både plåtat spelarmiljön och läktarlivet. I tidningen blir det ett 24-sidigt reportage med bilder från 1978 och framåt.

 

– Annat mer kulturorienterat gods är ett snack med två världsstjärnor i pingis – J-O Waldner och Mikael Appelgren – om deras hängivenhet som Bajensupportrar. Och så tycker vi det är kul att kunna publicera ett litterärt inslag i nio strofer om saknaden efter att åka på bortamatch med Bajen.

 

Hur får läsarna tag på det nya numret av Supportrarnas Magasin?
– Enklast är att beställa i Matchprogrammets webbshop. Tidningen kostar 99 kr och skickas från den 2 november och framåt. Den kommer också att säljas i 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69. Webbshopen hittar du på denna länk.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS