ANNONS

Supportrarnas Magasin tillbaka med andra numret!

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

Ett nytt nummer av Supportrarnas Magasin är på väg ut och vi har pejlat läget med redaktör Magnus Hagström om det matiga innehållet. 

– Nu känns det som att vi börjar få grepp om att göra ett magasin om Hammarby, eller som vi kallar det internt: ”en kulturtidning om Hammarby”.

 

Eftersom vi fått en tjuvtitt vet vi att du skriver om ”den svåra andra LP:n” i ledaren. Vad menar du med det?

– Jo, första numret av Supportrarnas Magasin mottogs väldigt väl. Det var lite av ett experiment för oss då vi ville göra något som kunde glädja oss själva och Bajenland i tider när det inte spelades matcher och tillät oss själva göra texter om sådant vi burit på länge. Att göra om samma grej till ett andra nummer är förstås svårare, men jag måste säga att det blivit väldigt lyckat igen! Nu känns det som att vi börjar få grepp om att göra ett magasin om Hammarby, eller som vi kallar det internt: ”en kulturtidning om Hammarby”.

 

Höga ambitioner! Vad fyller man en kulturtidning om Hammarby med?

– När man tittar på innehållet i det här numret känns det som att alla aspekter av Hammarby som företeelse är med. Vi har aktuellt material om själva idrotten, där David Ousted, Emma Jansson och fystränare Jimmy Lidberg är med, men också mycket om allt det där runt omkring som gör Hammarby till lika mycket kulturföreteelse som fotbollslag.

 

– Läktarkultur i form av ett bildsvep med budskapsbanderoller och ett reportage om sambaorkestern Hägerstens Hot Heaven som lockades upp på läktarna i samband med SM-slutspelet 1982. Vi bjuder på en dikt, grönvit matlagning och ett Bajenkryss. Det förs en historisk diskussion i tidningen om årtalsfrågan 1889 eller 1897 där vi intervjuat Gabriel Gemmel som skrev motionen till Hammarby IF Fotbollsförenings årsmöte i våras, om att klubben ska se 1889 som startår. Vi har en motröst också, en gästkrönikör får tala för 1897.

 

– Dessutom ett litet reportage om Nackastatyn på Österlen som firar tio år, ett supporterporträtt och ingen mindre än Kennedy Bakircioglus favorituppställning av Hammarbyspelare han lirat med. Man brukar ju säga att man ska spara det bästa till sist och på sistasidan har vi verkligen placerat något fint där vi återigen har fått tecknaren Micas geniala samtidskommentar om hur Hammarbylivet gestaltar sig just nu. Det får plats rätt mycket på 68 sidor!

 

Ja, det låter onekligen innehållsrikt, men du har inte sagt något om omslaget där det talas om ”vinylfeber”.

– Tack för påminnelsen! Jo, reportaget med vinyltema är ett av våra bärande inslag denna gång. Snacket om den ”svåra andra LP:n” anspelar också på ämnet. Vi har talat med Magnus Carlson och David Ritschard som ju släppt den fina låten ”Vi ses snart igen”. Givetvis blev det en del prat om själva låten men vi lät också dessa artister gå igenom alla låtar om Hammarby som kommit ut på vinylskiva. Det blev ett skönt surr om gamla godingar. Vi tror dessutom att vi lyckats lista allt med Bajen på vinyl och presenterar hela kollektionen från 50-talets Nacka-låtar till återutgivningen av ”Just i dag är jag stark” på vinylsingel 2015.

 

Låter härligt allt detta! Hur får man tag i nummer 2 av Supportrarnas Magasin?

– Enklast är att beställa i Supportrarnas Matchprograms webbshop. Då skickas magasinet hem till brevlådan, vi kommer att ägna helgen 6-7 juni åt att packa och distribuera. Från onsdag 10 juni finns tidningen också att köpa på 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69.

 

Tidigare i veckan stod det klart att det inte blir några matchprogram utan publik. Istället fortsätter redaktionen att utveckla sitt kvalitetsmagasin om Hammarby, i väntan på återseende runt arenan. Läs mer här

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS