toggle menu

Tack för allt, Richard!

Av Redaktionen, Publicerat för 4 månader sedan.

Richard Magyar har tagit beslutet att avsluta sin professionella fotbollskarriär. Därmed blev Hammarby hans sista klubb, där han under sina två omgångar här vuxit ut till en av de främsta ledargestalterna i den grönvita truppen.

 

Inhoppet i hemmaavslutningen mot Kalmar tidigare i höst blev Richards Magyars sista tävlingsframträdande i Hammarbytröjan. Blott 31 år gammal, efter tolv år på högsta nivå, varav totalt fyra och ett halvt i Hammarby, väljer han att avsluta sin fotbollskarriär.

 

– Under båda sina sejourer i Hammarby har Richard varit en väldigt viktig spelare både på och utanför planen. Vi är väldigt tacksamma för det Richard bidragit med i Hammarby, både som fotbollsspelare och som människa. Vi önskar honom stort lycka till i hans framtida karriär, och både hoppas och räknar med att Richard fortsätter att bidra inom Hammarby, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Richard Magyar gjorde sin allsvenska debut för Halmstad våren 2010 där han etablerade sig som ett av landets största försvarslöften. 2014 skrev han på för schweiziska FC Arau, och återvände till svensk fotboll sommaren därpå när han skrev på för Hammarby. Efter två år i grönvitt gick flyttlasset på nytt utomlands, denna gång till tyska Greuther Fürth.

 

Sommaren 2019 återvände han så till Hammarby och var en viktig del av det guldjagande lag som stod för en mycket stark höstsäsong. Efter ett tyngre 2020 och inledning på 2021 stod han ånyo för en riktigt fin höst samma år, och under årets försäsong blev han ut en viktig kugge i Martí Cifuentes lagbygge, som också utsåg honom till lagkapten. Dessvärre åkte Richard på en tuff smäll i det allsvenska genrepet till årets säsong. Han höll smärtan i schack under våren, men till slut togs beslutet att göra ett ingrepp i foten vilket ledde till en längre tids frånvaro.

 

Mot slutet av årets säsong var han alltså tillbaka igen, men matchen mot Kalmar blev alltså han sista. Det var hans 92:a allsvenska match för Hammarby. Målskörden stannade på fem, och det många av oss minns starkast av dem var hans avgörande hemma mot Malmö FF 2019.

 

– Hammarby är den klubb jag spenderat mest tid i under min aktiva karriär vilket jag är väldigt tacksam för. Jag har träffat fantastiska personer som jag har fått äran att dela både med- och motgång med. Jag skulle vilja tacka alla supportrar, medspelare och personer på och runtomkring Årsta som har bidragit till att göra dessa år minnesvärda. Ta hand om er, vi ses på nya Söderstadion!, hälsar Magyar.

 

Stort tack för allt du gjort för Hammarby, Richard, och all lycka i framtiden!

 

 

 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Richard Magyar (@richardmagyar91)


 

 

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS