toggle menu

ANNONS

Tekie efter dagens 2-2-match – ”Vi har en väldigt bred trupp”

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 månader sedan.

Tesfaldet Tekie byttes in i paus och svarade för både hörnan som gav 1-2 och ett vackert 2-2-mål, i dagens oavgjorda träningsmatch mot finländska ligatrean FC Honka. – Man säger nu att vi har några sjuka, småskador, landslag… men det kommer in någon och gör en riktigt bra match och man tänker ”oj, vem är han?”, utbrister ”Tess” angående att Hammarby avslutade träningsmatchen väldigt ungt. Här är hans syn på matchen och truppbredden.

 


Vad säger du om dagens match som helhet?

– Jag tyckte den var bra. De straffade oss på våra misstag i första halvlek, sedan kände jag inte att de hade några andra chanser. I första halvlek var vi riktigt bra. Vi hade många halvchanser, många hörnor och vi tryckte ner dem, men vi fick inte in bollen. I andra halvlek skulle jag säga att enda skillnaden var att vi fick in målen, och det var samma matchbild i andra, så förutom de små misstagen i första halvlek som leder till mål tycker jag att vi gör en bra match.

 

De verkade vara ganska tuffa att möta? Och vad tycker du annars om motståndet?
– Ja, och jag tror det kommer bli så i många matcher i Allsvenskan också, att många lag kommer ligga kompakt och försöka få oss ur balans genom att sparkas och knuffas… det var rätt mycket efterslängar. Så vi är förberedda på sådant. Men fotbollsmässigt hade de några individuellt skickliga spelare och de gjorde det kompakt och svårt för oss. Det var som väntat. Och det var bra att vi inte förlorade i alla fall, att vi kom tillbaka i andra halvlek och kunde avsluta starkt.

 

Är det speciellt att lira med ett så brokigt lag?
– Ja, det var väldigt mixat. Vi har ju många som är med landslag, några sjuka, några skavanker. Men jag kände att man inte märkte det så mycket; alla vet vad de ska göra på planen, både försvarsmässigt och i anfall. Alla skötte sig, de unga som kom in och gjorde sina första minuter tycker jag gjorde det bra också, så vi kan vara nöjda med insatsen i dag.

 

Jesper Jansson brukar ju trycka på att vi har en enda stor trupp, i och med HTFF. Det kanske är svårt för dig att se så här tidigt i din sejour här, men efter Montader Madjeds och Jusef Erabis samarbete i cupmatchen häromveckan tycker jag att man i dag märkte av synken och de mönstren på fler ställen på planen än tidigare. Håller du med?
– Det gör jag. Vi har ju tränat ihop i två veckor nu under försäsongen. Alper har ju varit här länge nu, och Jusef även om han inte spelade många matcher förra säsongen, ”Monte” också… Vi ser också på träningarna hur de utvecklas. Samtidigt är det också enkelt att utvecklas, bli bättre och gå framåt när man tränar i den här miljön. Vi har många äldre som tar hand om de unga och ser till så att de inte flyger iväg utan har fötterna på jorden och kämpar hårt. När det där är på plats finns det ingenting som kan begränsa dig, utan du kan flyga och spela och prestera som de har gjort.

 

– Man säger nu att vi har några sjuka, småskador, landslag… men det kommer in någon som gör en riktigt bra match och man tänker ”oj, vem är han?”. Det är en väldigt bred trupp och jag tror också det är bra att man har HTFF vid sidan, att man kan träna med A-laget och spela matcher, så att du inte går miste om det där. Jag har upplevt det själv, när jag tränade med A-laget i Norrköping och spelade matcher med Sylvia, i Division 1 och 2. Det är riktigt bra för utvecklingen.

 
 

“Tess” avslutade dagsverket så här:

 

 

 

Foto: Jay Foster

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS