16 maj 2023

Tillfällig “Peking”-bortastå 2 juni – var med och slå Kanalplans publikrekord!

I samband med mötet i OBOS Damallsvenskan mellan Bajen och IFK Norrköping fredagskvällen den 2 juni har beslut tagits om att upprätta en tillfällig ståplatsläktare på arenans södra sida. Med läktarens tillhörande områdesplatser innebär det att vi kan ta emot cirka 600 bortasupportrar, som då också får sin egen sektion. En angenäm följdverkan är att den totala kapaciteten på Hammarby IP därmed stiger till 3700 åskådare – publikrekordet på 3100 personer från slutomgången 2019 är således uppe för putsning.

Hammarby mot “Snoka” har länge varit en given stormatch på herrsidan, med kort avstånd och sportslig nerv. Inte minst på senare år; klackflytten till kortsidans Curva Nordahl inför 2015 års säsong slog som bekant väl ut och blev ett rejält lyft för inramningen på Idrottsparken. Och en bra grogrund för den tillväxt som IFK Norrköping sett också på damsidan, sedan det efter flertalet kvalförsök blev uppflyttning till Elitettan och desto snabbare även avancemang till OBOS Damallsvenskan.

Mycket talar naturligtvis för att detta är ett damallsvenskt klassikermöte i vardande, som kanske har en större potentiell långsiktighet än det i år omtalade östgötaderbyt. Det första seriemötet i finrummet klubbarna emellan såg likväl ut att hamna i lite skuggan av publikfesterna kring såväl Linköping-Norrköping nyligen, som stundande Hammarby-Häcken i cupfinalen på Tele2 Arena. Men lösningen med en temporär och rejäl bortasektion blåser nu resolut undan all air av serielunk, från detta möte i den elfte omgången.

Andreas Jonsson, evenemangsansvarig, om beslutet:
– “Peking” förväntas komma med ett stort bortafölje om 300 till 400 personer. Vi har tidigare inte haft förmånen att välkomna så många bortasupportrar till Hammarby IP och detta blir ett bra sätt för oss att testa en lösning på de frågor som uppstår i och med detta.

– Dels vill vi inte göra större inskränkningar på de få sittplatser vi har, och dels vill vi kunna behålla områdesbiljetterna och den norra läktaren för enbart Hammarbyare. Att då göra det möjligt för bortasupportrar att få en egen sektion, med separat entré bakom den västra läktaren, separat biljettförsäljning och egna toaletter, det känns som det naturliga steget för att utveckla matcharrangemanget på Hammarby IP.

Var med och sätt tonen för den damallsvenska inramningen då Hammarby IF och IFK Norrköping möts, samtidigt som du kan bli historisk som en del av publikrekordet på arenan sedan ombyggnationen! Klicka här för att säkra din biljett.

Foto från nuvarande rekordmatch: Henric Wauge

Nyheter

Dam