ANNONS

Tony Gustavsson blir Australiens förbundskapten efter årsskiftet

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 månader sedan.

Under sensommaren anslöt Tony Gustavsson till Hammarby för att förstärka ledarstaben runt herrlaget. Nu står det klart att han går vidare efter årsskiftet – i dag presenteras han som blivande förbundskapten för Australiens damlandslag.

 

Tony Gustavsson blev en del av Hammarbys herrlags tränarstab för en dryg månad sedan, med individuell träning och offensiva fasta situationer som främsta ansvarsområden. Kontraktet sträcker sig året ut, och det står nu klart att det inte kommer att förlängas i och med att han tackat ja till erbjudandet att bli förbundskapten för Australiens damlandslag.

 

– Tony har kommit in med stor energi och ett starkt engagemang, och har verkligen bidragit inom de områden vi såg behov av att förstärka i vår verksamhet. Vi tecknade ett avtal som sträcker sig året ut, men med tanke på allt det Tony har att erbjuda i fråga om kompetens och erfarenhet hade vi verkligen velat förlänga avtalet med honom. Nu blir det tyvärr inte så, men samtidigt har vi full förståelse för att han tar ett sådant här erbjudande. Fast än skiljs vi inte åt, och jag känner honom så pass väl att jag vet att han kommer att ge allt för oss under de månader han är kvar. Och vem vet, det är inte omöjligt att Tonys och Hammarbys vägar korsas igen i framtiden, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Tony Gustavsson presenterades som blivande australiensisk förbundskapten på en presskonferens i London i dag. Det nya arbetet påbörjar han alltså efter att han har fullföljt sitt kontrakt med Hammarby.

 

– Det här påverkar inte vad mitt primära fokus ligger på just nu, och det ligger på Hammarby och att avsluta den här hösten på allra bästa sätt. Jag kommer att fullfölja det avtal vi skrev och göra det med mitt fulla engagemang, säger Tony Gustavsson.

 

Tony Gustavsson har i två omgångar varit assisterande tränare för USA:s damlandslag, men det här blir första gången han tar huvudansvaret i landslagssammanhang.

 

Hammarby Fotboll önskar Tony stort lycka till med det nya uppdraget efter årsskiftet!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS