toggle menu

ANNONS

Tung förlust i årets andra derby

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Det blev alltså förlust mot Djurgården på söndagen. Matchens enda mål kom i den 68:e minuten när Gustav Wikheim stötte in bollen i öppen kasse efter en Djurgårdskontring. Hammarby jagade kvittering och hade två nickar i ribban i matchens slutskede, men fick finna sig i att kamma noll.

 

Den stora frågan inför söndagens derby var hur Martí Cifuentes skulle formera backlinjen med Mads Fenger avstängd och Richard Magyar skadad. Något överraskande blev det Dennis Widgren som bildade mittlås tillsammans med Edvin Kurtulus, vilket betydde att det blev säsongsdebut för den vänsterfotade försvararen.

 

I matchinledningen rådde inte helt oväntat lite av ett ställningskrig, men efter hand tog Hammarby över allt mer av bollinnehavet. Djurgården såg inte helt obekväma ut med den matchutvecklingen, utan ställde om snabbt efter bollvinster, och det var också blåränderna som skapade derbyts första bättre chanser. Joel Asoro var först med att komma till en klar målchans efter att ha fått ett instick att löpa på. Han vände bort Edvin och sköt ren med Davor Blazevic, men Bajenkeepern stod för en fin räddning.

 

Det läget, som kom i den 17:e minuten, följdes upp av två bra Djurgårdschanser på fasta situationer. Först limmade Davor en halvvolley från Hampus Findell, och Isak Hien brände en stund senare ett nickläge.

Därefter blev det bättre kontroll från de grönvitas sida, och mot slutet av halvleken, efter en rad halvchanser, kom Hammarby till ett par bättre lägen.

 

Nahir Besara tunnlade fram bollen till Bubacarr Trawally inne i straffområdet, och anfallaren lättade bollen förbi Jacob Widell Zetterström i Djurgårdsmålet. Hjalmar Ekdal skyndade till och fick fram ett ben, träffade bollen som gick i huvudet på Djurgårdskeepern och ut.

Kort därpå kom Dennis Collander farande längs högerkanten, slog ett inlägg, som återigen tog på Ekdals utsträckta ben. Denna gång gick bollen mot eget mål och Widell Zetterström fick sträcka ut rejält för att tippa bollen över ribban.

På den efterföljande hörnan blev det rörigt framför Djurgårdens mål, men även denna gång rensades bollen undan.

 

Mållösa första 45, men med mersmak för Hammarby, och i andra halvlek skapade Bajen ytterligare en chans i stort sett på avspark. Collander slog inspel som Widell Zetterström petade undan med fingerspetsarna just framför Gustav Ludwigson utsträckta ben.

 

Djurgården svarade knappt fem minuter senare med en lyftning från Findell som såg ut att vara menat som inlägg men tog i överliggaren.

Ett par skadeavbrott följde därefter och matchen tappade sin rytm och spelet blev mer böljande. Hammarby tappade greppet om matchbilden, och i den 68:e minuten kom så målet. Inbytte Gustav Wikheim tog bollen från Simon Sandberg på högerkanten och satte igång en kontring, som han själv några sekunder senare avslutade efter inspel från Emmanuel Banda. Helt ren stötte han in det som skulle bli matchens enda mål.

 

Hammarby mobiliserade för kvittering och öppnade sig bakåt, och innan de grönvita fått ordentligt bett runt Djurgårdens straffområde hade blåränderna skapat ett par kontringar som med lite bättre skärpa hade kunnat utöka ledningen.

 

På övertid kom Hammarbys bästa chanser i andra halvlek när först Astrit Selmani nickade i ribban på vänsterinlägg från Mohanad Jeahze, och ett par minuter senare gick Björn Paulsens nick på inlägg från samma kant, denna gång slaget av Trawally, samma öde till mötes.

 

Kort därefter blåstes matchen av, och årets tredje förlust cementerades.

 

Det blir till att ladda om till den 11 juli då Hammarby tar emot IFK Göteborg på hemmaplan.

Biljetter till den matchen köper du här

ANNONSER

Comments

comments