U19: 7-0-seger hemma mot Sollentuna - "Hade mer att ge - trots 3-0-ledning i paus"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

På Hammarby IP bjöds det på ännu en grönvit målfest när Sollentuna besegrades komfortabelt med hela 7-0. I målprotokollet fanns dubbla tvåmålsskyttar i form av Kevin Jarrett och Jake Larsson. – Efter en mäktig enhandsparad från Gatica, och ledningsmål på hörnan efter, tippar matchen till vår favör men vi går ändå in i halvtid med en känsla av att vi inte varit tillräckligt bra, konstaterar tränare Lukas Syberyjski.

 

 

Hammarby startade matchen i högt tempo, men det skulle dröja en stund innan laget skulle få hål på Sollentunas lågt spelande lag. Grunden till målet skulle dock komma från Giuliano Gatica i hemmaburen, vars prakträddning på hörna i anfallet drog i gång ett Bajen-anfall som sedan skulle leda till öppningsmålet genom Jakob Rylander. 

 

– Vi rivstartar och första tio minuterna skapar vi chanser med passningar från ytterzon och via fickorna framför deras backlinje. När utdelningen uteblir och gästerna droppar av och ligger lågt i en 5-3-2-uppställning går vårt spel i stå. Sollentuna kan sticka upp i omställningar och fasta situationer under de följande 20 minuterna.

 

– Vid 0-0 och dryga halvtimmen spelad gör Gatica en mäktig enhandsparad på en hörna och den räddningen blir lite av en tippning av vågskålen – kommande offensiv hörna tar vi ledningen och därefter gör vi två bra mål till. Vi går in i halvtid med en känsla av att vi inte varit tillräckligt bra trots 3-0, summerar Syberyjski matchens första halva. 

 

Till den andra halvleken skruvades det på vissa delar av anfallsspelet och Sollentuna skulle till slut inte orka stå upp mer mot Bajens frejdiga offensiv. 

 

– I andra halvlek eftersöker vi ett bättre samspel forwards emellan. Den tekniska skickligheten för att lösa upp det saknas i inledningen, men det klickar i till slut och vi börjar komma in bakom dem. Sollentuna tröttnar totalt samtidigt som Kevin, Samouil och inbytte Oliver hittar rätt och sista kvarten flyger det in ytterligare tre mål. En väl genomförd match av både hela backlinjen och Giuliano över alla nittio minuter, summerar Lukas matchen.

 

Värt att skriva med i handlingarna var att domare George Jomaa blåste av matchen något tidigare än planerat efter att Sollentunas målvakt kroknat och fått andnöd mot slutet. Han ska dock må bra efter omständigheterna. I och med denna viktoria befäste laget både serieledningen samt snittantalet för gjorda mål per match än mer. 

 

 

Korta siffror om matchen:

 

Avslut 25-6 (10-5)
På mål 17-2 (8-2)
Hörnor 6-2 (4-2)

 

 

Målskyttar: 

 

1-0 Jakob Rylander (38)

2-0 Jake Larsson (41)

3-0 Kevin Jarrett (42)

4-0 Jake Larsson (62, str)

5-0 Oliver Svalander (74)

6-0 Eeti Ämmälä (81)

7-0 Kevin Jarrett (84)

 

Foto: Lukas Syberyjski

 

 

ANNONSER

Comments

comments