U19: 9-0-seger i hettan – ”Enormt återerövringsjobb”

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

På söndagen bjöd Djursholms IP in, med gassande värme samt säsongens första och troligen vårens enda gräsmatch. Grus i Hammarbys U19-maskineri? Inte alls. Bajen segrade med hela 9-0, och har med det snittat fyra mål framåt på sina tio första seriematcher. – Många toppar i ett för dagen väldigt bra lag där samtliga ersättare också tar chansen, konstaterar Lukas Syberyjski.

 

– Mattan var i perfekt skick. Fantastiskt iordningställt av de som jobbar med gräset på Djursholms IP, berömmer Bajen-tränaren.

 

Hammarby hade en 4-0-ledning redan i halvtid, och skeendet förändrades inte överhuvudtaget i andra halvlek, utöver att Djursholm mattades och tröttnade. Elias Durmaz stod för första målet och gjorde också två till. Samouil Izountouemoi blev tvåmålsskytt, medan Olle Edlund, Kevin Jarrett (även direkt inblandad i ytterligare tre baljor), Jake Larsson och Eeti Ämmälä gjorde en pyts var.

 

Syberyjski summerar storsegern så här:
– Vi hittar tidigt tydliga passningsvägar till forwards och i yttre korridor. Det tog udden av deras semihöga press och snart kunde vi spela även i fickorna framför backlinjen. Vi skapar målchanser på olika sätt och har dessutom en något högre utdelningsgrad än tidigare. Samtidigt är återerövringsarbetet som våra forwards lägger ner enormt, och enormt bra.

 

– Samtliga ersättare som får en ansenlig mängd minuter kommer in med en energi och ambition i dag. De tar chansen. Många toppar förstås, i ett för dagen väldigt bra lag. Disciplinen, modet och tempot som spelarna genomfört träningarna med under de senaste månaderna gjorde att vi var förberedda – värmerekord eller inte.

 

Matchfakta följer. Här finns tabellen.

 

Arkivfoto: hammarbyfotboll.se

sidobannercraft
Kennedylglas2
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarby säsongskortet-600x600- Sidobanner 1 (002)
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

Kennedylglas2

ANNONS