U19: Bajen hämtade upp 0-2 till 2-2 i öppningsmatchen mot Bröndby

Av Redaktionen, Publicerat för 6 månader sedan.

Under fredagen inledde Hammarby de Skandinaviska Mästerskapen i Serneke Prioritet Arena med att kryssa mot Bröndby. Danskarna inledde i högt tempo och hade tvåmålsledningen redan efter tolv minuter. Bajen tog sig dock in i matchen och kunde reducera genom Samouil Izountouemois läckra högerskott från distans strax innan pausvilan. Kvitteringen kom sedan knappa kvarten in i andra halvlek genom Elias Durmaz. Efter slutsignalen var det dags för straffläggning, i förebyggande syfte om lagen skulle sluta på samma poäng i gruppspelet, där Bajen skaffade sig fördelen och vann efter en avgörande räddning från Edrisa Bojang. – Vi är gjorda för det här och litar på varandra att vi kan komma tillbaka, säger Edrisa till Tipselits hemsida.

 

Matchvinnaren om matchen:

– Vi sov i kanske 20 minuter, sedan kom vi ikapp efter deras andra mål. De slarvade lite där bak och då högg vi och kom tillbaka. Vi har legat under i många matcher i år och lyckats vända. Vi har en bra lagmoral. Vi vet och litar på varandra att vi kan komma tillbaka. Vi är gjorda för det här, säger Edrisa Bojang till Tipselits hemsida.

 

– Inombords tänkte jag att jag var här för att visa vad jag kan. Efter min lilla tabbe i matchen på deras mål visade jag att jag kan komma tillbaka efter ett misstag, avslutar Edrisa.

 

Även gruppens övriga två lag Aarhus och Rosenborg kryssade, vilket innebär att hela gruppen står på en inspelad poäng inför omgång två (av tre) som spelas under söndagen. Hammarby möter då Aarhus klockan 15.

 

Klicka här för att läsa mer om matchen och här för att se hela matchen i efterhand.

 

Arkivfoto: Kenta Jönsson, Bildbyrån.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS