toggle menu

U19: Dubbla 2-1-segrar för Bajen i helgen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 vecka sedan.

F19-laget och P19-laget vann båda sin match i helgen, träningsmötet borta mot BP respektive den allsvenska höstpremiären mot Helsingborg, med 2-1. Hammarby hade i bägge matcherna en tvåmålsledning innan motståndarna reducerade och i artikeln berättar P19-tränare Fredrik Samuelsson om en match med två halvlekar.

 

Målskyttar för F19-laget på Grimsta IP blev Uma Hammarstrand och Vendela Dreifaldt (straff). F19 reser kommande helg till Örebro där man möter KIF i ytterligare en träningsmatch. Bajen, som ju vann den norra grundserien, lirar premiär i höstens rikstäckande A-seriespel söndagen den 21 augusti, borta mot Umeå IK.

 

P19-laget rivstartade mot elfteplacerade Helsingborg och gick ifrån till 2-0 via mål av Elias Mohammad och Deniz Gül, men bjöd in skåningarna i matchen efter paus. Tränare Samuelsson säger så här om 2-1-vinsten mot Helsingborg på Årsta IP:

 

– Vi startar matchen bra, framför allt försvarsmässigt. Det höga försvarsspelet leder till bollvinster nära motståndarnas mål med målchanser som följd. Efter knappa kvarten leder vi med två bollar och det känns då rätt logiskt sett till matchbilden. Andra delen av första halvlek är jämnare, men vi är nog närmare ett tredje mål än vad Helsingborg är en reducering.

 

– I andra halvlek sker en scenförändring. Vi tappar hastighet i vårt kollektiva försvarsspel vilket leder till att vi sjunker längre ned i planen. Samtidigt tar vi alldeles för många felbeslut med bollen och följden av det blir att anfallen blir korta och att vi bjuder på kontringslägen. Det är mer tur än skicklighet, att vi trots detta avgår med segern. Det krävs bättring om vi ska vinna fler matcher i denna serie.

 

Bajen är hursomhelst fortsatt tabelletta i P19-Allsvenskan, där mittenlaget Norrköping på bortaplan blir nästa uppgift. Matchen på PlatinumCars Arena spelas nu på söndag klockan 16.30, medan även nästa omgång bjuder på ett kamratmöte på resande fot för Hammarby, som helgen därefter ställs mot Göteborg på Kamratgårdens hybridmatta. Nästa hemmamatch låter vänta på sig till den 20 augusti, när HIF är tillbaka på Hammarby IP efter bytet av underlag på arenan. Då står Häcken för motståndet.

 

 

Arkivfoto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS