toggle menu

U19-helgen: 4-0 mot Piteå och upphämtning mot BP

Av Mattias Jansson, Publicerat för 6 månader sedan.

Parallellt med den damallsvenska matchen uppe i Piteå, med samma avsparkstid till på köpet, tog F19-laget på söndagen emot just PIF. Bajen vann med 4-0 – andra raka trepoängaren med fyra baljor framåt. Senare på eftermiddagen stod det klart att HIF fortsatt är obesegrat i P19-Allsvenskan. 2-0-ledningen till BP med halvtimmen spelad hämtades nämligen upp på Grimsta IP, där Adam Würtz blev poängräddare.

 

 

F19-tränare Micke Olsson om 4-0 mot Piteå:
– I 30-gradig värme svängde det lite fram och tillbaka i början, mot tidiga serieledaren. Men vi tar över ju längre matchen lider och rättvist gör vi 1-0 på ett avslut utifrån. Vi går in i paus och känner att vi har kontroll på matchen – jobba hårt och ha tålamod så kommer vi göra fler mål.

 

– I andra går vi ut och tar tag i spelet direkt. Piteå trycks ner och vi får utdelning ytterligare tre gånger. Sammantaget en bra och solid insats i värmen.

 

Målskyttar för F19-laget mot Piteå, som alltså dittills hade full pott, blev följande: Kajsa Ekmyr Garpenbeck, Ellika Holmberg, Julia Lindqvist och Sofia Svensson. Här är tabellen. I nästa omgång väntar bortaderby mot AIK, en match som spelas på Skytteholms IP kommande söndag klockan 16.30.

 

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om 2-2 mot BP:
– Vi inleder matchen svagt. Efter drygt halva första halvlek ligger vi under med två mål och uppträder allmänt ängsligt. Det tar oss ytterligare några minuter att få någon ordning på spelet, men då börjar vi skapa målchanser relativt frekvent. Under denna period reducerar vi och har bud på fler mål.

 

– I andra halvlek dominerar vi bollinnehavet, men på grund av tekniska misstag och svag återerövring bjuder vi på en del kontringar. Detta till trots, så känns vår kvittering ganska logisk sett till matchbilden. Sista kvarten präglas sedan av hafsigt spel mellan två trötta lag. Vi har några bra lägen för 3-2 men saknar tyvärr kvalitet där och då. Sammanfattningsvis en rätt svag insats, men ett okej resultat som det utvecklade sig.

 

William Axelsson ordnade reduceringen i minut 43 och Adam Würtz kvittering gjordes med kvarten kvar av ordinarie tid. Tabellen finns här. I nästa omgång, som spelas redan nu på onsdag för grönvitt vidkommande, gästar Täby FK “Kanalplan”. Matchen börjar 19.00.

 

 

Arkivfoto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS